Societat

Judicial

Arxiven la denúncia penal del BBVA contra la PAH

Finalment, el banc renuncia a reclamar “danys” a un membre de la PAH per haver “embrutat amb cola” els vidres

“La pressió funciona, però queden 80 denúncies més; continuarem”, diu la plataforma

El BBVA ha renunciat a tirar endavant la denúncia, per la via penal, que va presentar contra un membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de l'Urgell-Segarra pels “danys” ocasionats en enganxar uns cartells. Davant l'actitud del denunciant, el jutjat d'instrucció de Cervera ha arxivat el cas.

L'empresa va presentar la denúncia contra Vicente Hernández Rivera per presumptes “danys ocasionats per netejar les oficines a les quals van enganxar amb cola papers de diari i d'altres”, segons consta en la citació judicial, tal com va avançar aquest diari diumenge passat. Concretament, als vidres de les oficines del BBVA de Cervera i Guissona el 29 de novembre passat. Segons una gravació de les càmeres de seguretat aportades per l'entitat, als cartells es podia llegir: “BBVA, CX, exigim solucions pels casos PAH Lleida”. El banc va optar per una denúncia per la via penal, tot i que fonts jurídiques consultades ho van trobar excessiu, ja que en aquests casos s'acostuma a presentar una demanda civil per reclamar una indemnització. La via penal, en cas de condemna, hauria deixat antecedents penals a Vicente Hernández, que possiblement també hauria d'haver afrontat una multa.

L'investigat havia d'anar a declarar el 15 de juny, però abans-d'ahir al matí el jutjat d'instrucció de Cervera el va citar per comunicar-li l'arxivament de la causa. Fonts pròximes al cas han explicat a aquest diari que, finalment, el BBVA ha renunciat a personar-se com a perjudicat en la causa. Per tant, havent declinat emprendre accions, el jutge ha tancat el cas.

Durant aquesta setmana, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha rebut la solidaritat de la resta de plataformes catalanes pel cas i ha iniciat una intensa campanya a les xarxes socials per reclamar l'absolució d'Hernández. El portaveu de la plataforma a l'Urgell i la Segarra, Ivan Sauch, assegura: “La pressió mediàtica i a les xarxes ha funcionat. Hem guanyat aquest cas, però encara queden per resoldre 80 denúncies més del BBVA contra la PAH a tot Catalunya. Continuarem endavant amb la lluita.”

“Llei a mida del poder”

En una nota de premsa la plataforma considera que “és inaudit que al segle XXI la banca causi suïcidis, depressions i sobretot desnonaments de nens, gent gran, malalts i famílies senceres, mentre s'empara en una llei feta a mida del poder”. La PAH manté que el BBVA “va per ells” en una estratègia de “fer-los por”, i sosté que és l'única empresa del ram que ha optat per mesures dures per aturar les protestes, com ara la presentació de demandes per la via penal en lloc de la civil. “Si alguna cosa hem après al llarg d'aquests vuit anys és a no tenir por. Hernández només lluita pel dret a un habitatge digne. No pararem fins que sigui un dret.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR