Societat

Voluntaris ressusciten la biblioteca d'Avinyonet

L'alcalde, Josep Maria Bartolomé, anuncia que plegarà d'aquí a un any perquè n'està tip i admet que ho farà desgastat per la polèmica

Reconstrueixen la sala de lectura al mateix espai

El nou centre de lectura d'Avinyonet de Puigventós ja ha rebut centenars de llibres que ara mateix voluntaris estan netejant i registrant, i que contribuiran a la restitució, en el mateix espai, de la sala de lectura. De moment ja han rebut donacions de la Generalitat, del centre Papyrus de Celrà i de la biblioteca Fages de Climent de Figueres. Vora 900 llibres en total. Fa setmanes que els voluntaris passen hores inscrivint-los i introduint-los a l'ordinador en un document de càlcul seguint els estils i criteris que els han recomanat. A partir dels dies vinents, quan hagin acabat d'introduir les dades, començaran a col·locar les peces que ja han anat arribant d'una desena de donants particulars – el que la plataforma anomena la cadena del “llibre solidari” – i que tracten sobre medicina alternativa, esbarjo per a la mainada, la natura i els animals. “Aviat tindrem una tongada d'obres pedagògiques de Carles Bastons”, comenten els activistes, tots veïns del poble. “Ara per ara, tenim molta novel·la, ens falta història, geografia de Catalunya, elements de medicina alternativa, esbarjo per a la mainada i llibres temàtics per als nens”, assenyala a l'agència ACN Lina Julià, una de les voluntàries que treballa en el renaixement de la biblioteca eliminada pel consistori d'Avinyonet fa uns sis mesos per poder fer un centre de cotreball. En aquell moment es va descobrir que l'Ajuntament havia fet llençar vora dos milers de llibres.

Dimissió anunciada

L'alcalde d'Avinyonet de Puigventós admet que es van equivocar llançant els llibres a les escombraries. Assenyala que creien i consideren que l'espai no s'utilitzava i que no era beneficiós per als veïns. “No crec que ens equivoquéssim volent muntar aquesta zona de cotreball per a petits empresaris del món rural. La nostra obligació és que els espais municipals tinguin una utilitat”, explica Bartolomé, que explica la situació que ha viscut els darrers mesos l'alcalde d'aquest municipi de l'Alt Empordà. La polèmica generada és el motiu principal pel qual el 16 de juny del 2017 – quan farà deu anys justos com alcalde– deixarà el càrrec. “El motiu principal és el tema de la biblioteca, però, al mateix temps, de molt jove he tingut molta responsabilitat, l'any vinent faré 69 anys i n'estic tip; m'agradaria anar a caminar amb els meus gossos i dormir tranquil”, argumenta.

LA XIFRA

900
llibres
han aconseguit els voluntaris de la plataforma Salvem la Biblioteca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona