SANT JULIÀ DE RAMIS (Gironès)
10a Diada del Bolet
Ara va de bolets
La tardor és l'estació, gastronòmicament parlant, més rica en aromes i sabors del bosc, i els bolets, el seu ingredient més interessant. Precisament per aquest motiu, Sant Julià de Ramis celebra la Diada del Bolet, amb un atractiu programa que començarà dissabte amb la sortida de tots els bosquerols a caçar bolets, i la seva arribada, entre les 12 del migdia i les 2 de la tarda, amb la tria del bolet més gros, original i rar. La programació continuarà a la tarda amb la inauguració de l'exposició de la diada, que aplega cada any més de 150 espècies.
La primera jornada de la festa es tancarà amb la rifa d'un cistell de bolets i el lliurament de premis, que donarà pas a la vuitena edició de Tastets de Bolets, amb un menú elaborat per restaurants i comerços especialitzat, i que inclou plats com ara gírgoles amb all i julivert, múrgoles farcides o una crema de bolets.
Diumenge es podrà visitar el quart Mercat del Bolet, i per les 12 del migdia s'ha programat un dels actes estel·lars de la diada: el concurs de plats cuinats amb bolets. Paral·lelament, el cuiner Albert Senent oferirà una demostració culinària.