Societat

Municipal

Sant Vicenç posarà més càmeres de videovigilància

Els nous aparells controlaran els accessos a la població però també els abocaments incontrolats d'escombraries

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ampliarà encara més la xarxa de càmeres de videovigilància que actualment funcionen a la població. L'alcalde, Miquel Àngel Martínez (CiU), explica que una de les prioritats del govern local és la seguretat, però també la lluita contra l'incivisme. Per aquest motiu, els nous aparells tindran una doble funció. A banda de controlar alguns dels accessos al municipi, també serviran per evitar els abocaments incontrolats de brossa que sovint es produeixen als contenidors més enretirats del nucli urbà. Les càmeres s'afegeixen a les més de quaranta que ja hi ha instal·lades i que controla la Policia Local.

Martínez confia que aquest sistema serveixi per a mesura dissuasiva per evitar que a les àrees de recollida selectiva més conflictives s'hi amunteguin escombraries que no toquen, com ara restes de poda, mobles o aparells elèctrics. Una conducta que l'Ajuntament sanciona amb multes d'entre 300 i 6.000 euros. A més, es dóna el cas que no només són veïns de Sant Vicenç els que hi aboquen residus, sinó que també ho fan residents de pobles veïns.

Partint del fet que el municipi té un índex baix de delinqüència, l'alcalde defensa també la mesura perquè ha servit per identificar vehicles i persones. “Amb les càmeres de trànsit hem aconseguit, fins i tot, que es frustrin atracaments i descobrir quina és la manera d'actuar dels lladres”, hi afegeix. La intenció de l'Ajuntament és instal·lar les càmeres de videovigilància de cara al setembre a les zones perimetrals del terme. “És una bona eina que ens ha donat bons resultats”, insisteix a dir Martínez.

Els aparells permeten captar les imatges en temps real i contrastar tota la informació obtinguda per determinar la presència de persones o vehicles sospitosos i donar els avisos corresponents als cossos policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona