Societat

FESTES I TRADICIONS

Roda de Berà incorpora el popular festival Holi a la festa major

Vergüenza Ajena, els Contraband, l'orquestra Maravella i Re-Eugenio, destacats al cartell d'espectacles

Tot i que ja s'han celebrat alguns actes previs, la festa major s'iniciarà aquest dissabte i anirà guanyant intensitat fins al dia 24, quan per honorar sant Bartomeu tindrà lloc la tradicional sortida i processó del Pa Beneït, acompanyada pels gegants i el Ball de Diables de Roda, els Bastoners Banyerencs i la cobla La Principal de Tarragona. Tot seguit, la missa solemne, la subhasta de la coca del Goig i la resta d'actes propis del dia central de festa major, com el vermut musical, la ballada de sardanes i el concert i ball de festa major, que amenitzarà l'orquestra Maravella. Però d'ocasions per sortir al carrer no en faltaran fins al dia 27 i n'hi haurà de molt variades després del treball que s'ha fet amb les entitats i associacions per recollir i incorporar propostes al programa. Així, per exemple, per a aquest diumenge l'Associació Juvenil Roda Jove ha organitzat la festa Holi Summer, inspirada en les tradicionals festes de primavera hindús que suposen un bany de colors entre els participants.

Dies intensos

Al cartell de música i espectacles també hi figuren els concerts de Vergüenza Ajena d'aquest dissabte, Shákata diumenge, Los Retales el dia 23, el grup de versions Contraband l'endemà i Reggatunning el dia 26. Els espectacles també portaran noms coneguts a Roda, com el del popular humorista Barragan el dia 23 o Re-Eugenio, el dia 26. Altres noms propis de la festa major seran els de l'actriu Lluïsa Castell, que pronunciarà el pregó, i el de la dibuixant Pilarín Bayés, que el dia 20 presentarà l'edició de La petita història de l'Arc de Berà, a més d'acompanyar la inauguració del parc infantil de l'Era del Gassó. De fet la mainada tindrà oportunitat de passar-ho bé amb espectacles com el del grup Ratataplam de demà, a la disco infantil de dilluns, als inflables i bicis gegants i la baixada de trastos del dia 25 o l'endemà a les curses de la Burricada, entre altres. Durant aquests dies no faltaran cites clàssiques com el mercat medieval que obrirà portes avui mateix i fins diumenge, el correfoc del dia 23 o l'espectacle pirotècnic de fi de festa major del dia 27, que també anirà a càrrec del Ball de Diables de Roda.

La festa major

Del 20 al 27 d'agost

www.rodadebera.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais naturals

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès