Societat

Presons

Baixa el nombre de reclusos a Catalunya

El total de persones empresonades és de 8.684, igual que el 2006

Nou interns aïllats per una batussa

El nombre de reclusos a les presons catalanes continua disminuint, des que l'any 2011 es va vorejar la punta d'11.000 interns. Actualment, hi ha un total de 8.684 interns, segons les dades recollides en el butlletí setmanal del Departament de Justícia. Aquest volum d'interns s'equipara als nivells del 2006, amb 8.400 presos. Del total de població reclusa, 7.484 persones compleixen una condemna, mentre que 1.200 són empresonaments preventius, en espera de judici o que un tribunal els revoqui aquesta mesura.

D'altra banda, una baralla entre dos grups d'interns de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès, va provocar diversos ferits, entre ells un funcionari que va intervenir per acabar la batussa, i nou presos enviats a aïllament. Segons van informar ahir fonts de Serveis Penitenciaris, la baralla es va iniciar dimarts passat, poc abans de les nou de la nit, arran d'un enfrontament entre dos grups al pati del mòdul 2. Com a conseqüència de la baralla, que va poder ser sufocada en tan sols deu minuts, van quedar ferits lleus diversos interns, així com un funcionari de presons, que va rebre atenció mèdica perquè va ser agredit amb un pal d'escombra, segons ha precisat el sindicat CSIF. La direcció del centre va acordar l'aïllament provisional de nou dels interns que havien participat en la batussa, tres dels quals han estat internats en cel·les del departament especial de règim tancat (DERT).

En un altre incident, també dimarts passat, un intern de la presó de Quatre Camins va agredir amb un estri tallant un company, que va quedar ferit, als lavabos del pati del mòdul 2 del penal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia