Societat

gastronomia

Sucar galetes amb ratafia té premi a la Selva

Restaurants selvatans ofereixen el suca-mulla per promoure el comerç

Les associacions de Turisme i d'Hostaleria de la Selva van presentar ahir la campanya Suca-mulla per promoure l'hostaleria i el comerç de la comarca, amb les galetes típiques de cada població i la ratafia com a protagonistes. Una trentena de restaurants de municipis selvatans ofereixen –des d'ahir– el suca-mulla per postres, un vell costum que s'està perdent i que consisteix a sucar dolços –galetes, bàsicament– en ratafia i altres vins dolços. Els clients que demanin aquestes postres participaran en el sorteig d'una targeta amb 1.200 euros per gastar en comerços de la comarca, gràcies al suport de la Federació de Comerç de la Selva. A més, els clients s'enduran la terrissa decorativa de Breda que s'utilitza com a plat. El preu de les postres pot variar entre els 3 i els 5 euros, depenent de cada establiment, i en cada poble hi pot haver les galetes típiques de l'indret, com per exemple teules, xerrics de Breda, sorrencs de Riudarenes i galetes Vichy de Caldes. El cost de la campanya és de 8.000
euros, i Galetes Trias ha estat una de les empreses que s'hi han implicat més econòmicament, a banda de Ratafia Russet, d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.