Urbanisme

L’INCASÒL convoca el concurs d’arquitectura per construir 68 habitatges assequibles a Lloret de Mar

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, té obert el concurs d’arquitectura per a seleccionar l’equip que redactarà el projecte i dirigirà les obres de construcció d’una promoció d’habitatge assequible a Lloret de Mar.

Es tracta d’un edifici de 68 habitatges, que estarà situat a l’avinguda de Blanes, al sector Santa Clotilde Nord, destinat a lloguer en règim general de protecció oficial i règim concertat. Els equips d’arquitectura poden presentar les seves propostes fins al pròxim 15 de setembre. Aquests habitatges se sumaran als 35 habitatges que té l’INCASÒL de lloguer al municipi. La promoció forma part del programa d’habitatge de lloguer assequible, impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, amb l’objectiu incrementar l’oferta d’habitatge de lloguer a preus assequibles a llocs de demanda contrastada, on la població amb menys recursos té dificultats per accedir a l’habitatge.

Els 68 habitatges es repartiran en cinc plantes i un total de 5.800,82 m2 de sostre. D’aquests, 3.867,21 m2 es dedicaran a habitatges de lloguer en règim de protecció oficial i els 1.933,61 m2 restants, a habitatges de lloguer en règim concertat. A més, també es construiran les places d’aparcament que marca el planejament vigent. En total, les obres suposaran una inversió total de 9,01 milions d’euros aportats per l’INCASÒL i es preveu que els habitatges es puguin lliurar l’any 2026. L’Ajuntament, INCASÒL i l’agència de l’habitatge de Catalunya han acordat que més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a 35 anys, i un altre 25% seran per a col·lectius específics previstos a la llei del dret a l’habitatge.

El creixement urbà

L’estructura urbana de Lloret de Mar està formada per un nucli històric consolidat i centre aglutinador del municipi, una sèrie de barris nascuts de l’expansió urbana de la segona meitat del segle XX i un nombre d’urbanitzacions repartides tant en el litoral com en l’interior. La parcel·la on es desenvoluparà la promoció d’habitatges forma part del polígon d’actuació urbanística Santa Clotilde Nord, que es veu reforçat amb la promoció com a porta urbana de ponent del nucli del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot