Urbanisme

L’Ajuntament de Lloret farà una rehabilitació de l’edifici del mercat municipal

L’equipament tanca el proper 2 de setembre i les obres està previst que tinguin una durada de 12 mesos

El mercat municipal de Lloret tancarà les seves instal·lacions el 2 de setembre per iniciar una rehabilitació integral de l’edifici. El projecte es basarà en actuacions que prioritzin els criteris de sostenibilitat, eficiència energètica i digitalització. En aquesta línia, el pla inclou la renovació total de la coberta juntament amb una gran façana oberta a l’exterior. A més, s’enderrocarà l’interior de l’edifici, es rehabilitaran les dues plantes d’aparcament, s’implementarà un petit autoservei, s’adequarà un espai per a la recollida sostenible dels residus, s’incorporarà una sala polivalent per fer diferents activitats de dinamització de l’equipament i es crearà una aula gastronòmica a l’altell. La previsió de duració de les obres és de dotze mesos i el pressupost total estimat és de 2.774.997 euros, que s’ha pogut tirar endavant gràcies a l’obtenció d’un fons europeu Next Generation i per la finalització de la concessió als paradistes.

En aquest sentit, la regidora de Mercats de l’Ajuntament de Lloret, Cristina Aymerich, ha manifestat que “el nou mercat es convertirà en un espai diferencial del qual la ciutadania es podrà sentir orgullosa i que oferirà un nou atractiu als nostres visitants. Era el moment idoni per aprofitar aquesta oportunitat i apostar per un mercat adaptat a les noves tendències”.

El mercat municipal de Lloret es va inaugurar el 1984. Es troba ubicat al número 37 del carrer Sènia del Rabic, fent cantonada amb el carrer Verge de Loreto, al centre de Lloret i molt a prop del cor del nucli antic. Durant anys s’hi ha anat fent reformes estructurals i de manteniment. El 2013 es van instal·lar noves portes d’accés de serveis i d’accés als usuaris i, posteriorment, es van sanejar i pintar les persianes interiors, es va substituir tota la il·luminació interior i els embornals, es va millorar la senyalística i es van instal·lar càmeres de seguretat a l’aparcament.

El nou establiment es preveu que s’inauguri el 2025, amb l’objectiu que esdevingui un referent comercial que doni un servei proper i adaptar als nous hàbits de consum de la ciutadania. A més, la intenció és que sigui un nou atractiu turístic singular que complementi l’àmplia oferta existent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins