Urbanisme

Mataró

Les troballes del carrer Sant Josep no endarrereixen l’obra

Les obres d’urbanització del carrer Sant Josep enfilen la recta final per fer de vianants aquest eix comercial del centre de Mataró. L’aparició i la gestió de retirada de les restes romanes d’un esquelet van suposar un entrebanc en el tram més proper a la Riera on al juliol es va localitzar l’esquelet sencer. L’Ajuntament manté la previsió de tenir l’obra enllestida per a finals de novembre tal com es va anunciar al gener i complir amb el termini de deu mesos.

La troballa de l’esquelet d’un enterrament romà a la sortida de l’antiga Iluro, on hi havia la necròpolis, no va agafar per sorpresa els tècnics que fan les prospeccions i el control arqueològic de les obres. No era el primer cop que es localitzaven sepultures fora de muralles i ja es coneixia l’existència dels fonaments de la muralla del segle XVI a la cruïlla amb la Muralla del Tigre. 

 Els estudis antropològics hauran d’acabar de determinar l’edat, el sexe i el tipus d’alimentació que tenia aquest individu i les patologies que va patir. Dues antropòlogues van aixecar l’esquelet, que es trobava en bastant mal estat de conservació, per documentar i estudiar les restes.

La recta final

En el tram d’obres des de la plaça Tereses fins a l’església de Sant Josep la companyia Aigües de Mataró ja ha fet l’obra del clavegueram. Es preveu que la pavimentació de tot el tram comenci a mitjan setembre. El projecte preveu deixar per al final, a les darreres setmanes, tancar de nou la cruïlla amb les muralles per pavimentar l’encreuament.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla d’impuls al centre (PIC), amb l’objectiu de crear més espais per als vianants i eixos cívics que facin més còmodes, segurs i atractius els desplaçaments per passejar i comprar. Se seguiran els criteris d’urbanització de carrers propers com el d’en Moles, amb un paviment a un únic nivell i una tira central de pedra granítica per canalitzar les aigües de pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona