Urbanisme

Barcelona

“Revertir el carrer podria ser traumàtic”

Els comerciants van voler llançar un missatge de tranquil·litat davant la sentència que ordena desfer les obres de la superilla del Consell de Cent, que es va inaugurar al març. L’organització comercial Barcelona Oberta i Foment del Treball renuncien a reclamar que s’executi la sentència que els dona la raó al recurs que van presentar contra la transformació de l’eix verd. El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, assenyala que “revertir la transformació del carrer podria ser un procés traumàtic” i que en cap cas es plantegen demanar que això passi. Els comerciants confien en una nova etapa de diàleg amb el consistori encapçalat per l’alcalde Jaume Collboni i avançar sobre la transformació de la ciutat tenint en compte que l’objectiu és “garantir-ne la mobilitat”. En roda de premsa, Jané va explicar que el recurs contra l’eix verd va tirar endavant perquè no van ser “escoltats” per l’anterior govern municipal d’Ada Colau, que acusen d’actuar amb “sectarisme” i de voler “criminalitzar” el cotxe privat. L’exalcaldessa de Barcelona, en una entrevista a TV3, es va mostrar convençuda que es va actuar bé des d’un punt de vista tècnic i va considerar l’obra “irreversible”. Colau manté que el seu govern va patir una “guerra judicial per part de determinats lobbies”. La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va defensar aquest divendres l’eix verd assegurant que el futur demana “ciutats saludables” on l’espai es recuperi per als ciutadans.

L’opinió dels veïns

Les entitats veïnals, a través de la FAVB, es van pronunciar en contra de la sentència i van exigir a l’Ajuntament que presentés un recurs d’apel·lació. Al seu parer s’ha de buscar un reequilibri de l’ús viari i de vianants de l’espai públic i acusen certs sectors econòmics que “en la seva pugna contra el poder polític” estiguin “judicialitzant” totes les decisions municipals. La FAVB acusa Barcelona Oberta d’estar “castigant la població” a través dels jutjats. La plataforma veïnal Eixample Respira va lamentar en un comunicat la sentència “contrària a la pacificació” i que es prioritzi “la mobilitat en vehicle privat contaminant per davant de la salut”.

La jutgessa va revocar, en la sentència donada a conèixer dijous, l’acord de l’Ajuntament de Barcelona que va aprovar la superilla del Consell de Cent, perquè va concloure que no es podia tramitar com una obra ordinària sinó que s’havia de modificar el pla general metropolità (PGM).

El consistori barceloní ja ha avançat que recorrerà contra la sentència, que acorda tornar les actuacions administratives a la situació en què es trobaven abans que s’aprovés el projecte, el 26 de maig del 2022, quan governaven la ciutat els Comuns i el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva