Urbanisme

barcelona

El nou cobriment de la ronda s’acabarà el 2027

Segons les previsions municipals, la segona fase per cobrir la ronda de Dalt de Barcelona no serà una realitat fins a l’any 2027, quan s’hauran acabat les obres de cobertura i d’urbanització de la plataforma que ha de tapar la gran carretera. Així ho va anunciar ahir el regidor d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, el qual va confirmar que els treballs per cobrir el tram entre l’IES Vall d’Hebron i l’avinguda de Vallcarca començaran el segon trimestre del 2024. Segons va avançar el regidor, el projecte executiu de la segona fase es portarà a aprovació inicial a la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de dimarts vinent.

Per a Rabell, la posada en marxa d’aquesta nova fase representa complir un deute històric de la ciutat amb els barris de la ronda. “Ha estat una ferida arquitectònica que ha comportat un sacrifici per a tots els veïns que han hagut d’afrontar moltes dificultats pel bé de la mobilitat de tot la ciutat”, va dir el regidor, que hi va afegir: “Per això no es tracta només de tapar els vials, sinó de connectar barris i generar espai urbà.”

El segon tram, de 340 metres, s’unirà al ja executat en la primera fase, davant del Mercat de la Vall d’Hebron i d’uns 200 metres de cobertura. La previsió és que les obres s’acabin a mitjan 2027 per poder urbanitzar-ne després la coberta resultant i el pressupost total dels treballs serà d’uns 40 milions d’euros.

Segons el el director general de Barcelona d’Infraestructures Municipals (Bimsa), Ricard Font, la intenció del consistori és començar les obres l’estiu del 2024 i executar-les en dues fases. Una primera en què es construiran sis sortides d’emergència de túnel i el mur central, que aguantarà la coberta. Serà en una segona fase quan s’executarà aquesta coberta i els passos de serveis, juntament amb les instal·lacions i els acabats del túnel generat, que es definiran en un altre projecte. La previsió és que totes les actuacions de cobertura, estructura i instal·lacions estiguin finalitzades el segon trimestre del 2027.

Un cop acabada la cobertura, faltarà la urbanització de la nova superfície per a ús ciutadà i verd i que ha de beneficiar els veïns de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. La definició i les característiques de la zona de passeig i activitats es decidiran en un projecte posterior que es concretarà en el marc del pacte per a la transformació de la ronda de Dalt i s’executarà a partir de 2027. En aquest sentit, segons va explicar Rabell, durant els anys 2024 i 2025 es portarà a terme un procés participatiu per definir quin ha de ser l’aspecte i la funcionalitat de la nova zona guanyada sobre la ronda.

Pel que fa al pressupost, les obres d’estructura incloses en el projecte que ara es tramitarà costaran 17,75 milions d’euros. Caldrà sumar-hi el cost de les instal·lacions i acabats del túnel i el de la urbanització, que es definiran en dos projectes propis. El consistori calcula que el cost total de totes les obres de cobertura del tram serà d’uns 40 milions, 33 dels quals en aquest mandat.

L’Ajuntament de Barcelona va segellar a finals de setembre un pacte de ciutat amb les entitats veïnals i tots els grups polítics amb representació al consistori excepte Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona