Urbanisme

Ripoll

Més zona taronja, pas previ a la millora del trànsit al centre

L’Ajuntament de Ripoll i la policia local estudien la petició dels veïns i els comerciants del centre de la vila de diverses mesures per regular el trànsit en aquesta àrea per la problemàtica causada, en l’actualitat, per l’increment de turismes, vehicles de càrrega i descàrrega i els dels residents locals. Amb l’objectiu de millorar la circulació i fomentar un entorn més sostenible, l’Ajuntament ha potenciat l’estacionament a la zona taronja que envolta el nucli antic de la vila, ara infrautilitzada. S’ha de recordar que aquesta zona té una tarifa atractiva per a aquestes àrees d’aparcament, amb un cost de només 20 cèntims d’euro per 80 minuts d’estacionament, amb la primera hora gratuïta.

L’Ajuntament ha mantingut sessions de treball amb l’associació Ripoll Comerç i la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès i aviat durà a terme reunions amb tècnics d’una empresa de serveis d’estacionament per explorar altres propostes i solucions innovadores que puguin contribuir a l’èxit de la iniciativa. L’objectiu és fer una prova pilot de tres mesos, com ja s’ha comunicat als comerciants, per avaluar l’eficàcia de les mesures que es duguin a terme. Fonts del consistori han explicat que aquestes accions formen part del compromís per evolucionar cap a un model urbà del segle XXI, seguint l’exemple de moltes ciutats europees. “Reduir el trànsit rodat al centre, minimitzar la contaminació i posar el vianant al centre de l’experiència urbana són els objectius fonamentals d’aquesta regulació, que es considera imperativa per avançar cap a un Ripoll més sostenible i habitable tant per als vilatans com per als visitants”, han indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins