Urbanisme

Urbanisme

Reus preveu iniciar la rehabilitació del Centre Catòlic l’any 2025

El consistori licitarà en les properes setmanes la redacció del projecte

Té un pressupost estimat de prop de 3 milions d’euros

Nou pas en la recuperació del Centre Catòlic de Reus. El consistori licitarà en les properes setmanes la redacció del projecte bàsic i executiu així com l’estudi de seguretat i salut i la direcció de les obres amb un pressupost de 201.818 euros. L’ajuntament preveu que els treballs a l’antiga seu del Bravium Teatre s’iniciïn l’any 2025. Tenen un pressupost estimat de 2,7 milions d’euros. Amb la rehabilitació de l’espai és vol “recuperar un edifici simbòlic i històric” que, segons l’alcaldessa Sandra Guaita, ara té “una sèrie de mancances” però que “s’habilitarà perquè estigui en condicions òptimes”. I, a més, definir un nou espai central que impulsi i intensifiqui la coordinació, producció, treball i acompanyament de totes les disciplines escèniques. En aquesta línia, Guaita ha afirmat que “la voluntat del govern, que queda emmarcada dins del Pla d’Acció Municipal, és l’acompanyament a les entitats culturals no tan sols en l’exhibició teatral, sinó també en la creació i exportació del talent que tenim a casa nostra”. Fa quatre mesos que es va fer efectiva la cessió del centre a l’Ajuntament per part de l’Arquebisbat de Tarragona, per un termini de 50 anys. L’acord inclou que el consistori es farà càrrec del projecte i les obres de rehabilitació; i farà ús de les instal·lacions, excepte d’uns espais a la segona planta que seran per a l’ús de l’Arquebisbat.

El sistema d’adjudicació del contracte és concurs de projectes restringit a dues voltes. La primera oberta a tots els arquitectes que es vulguin presentar. Un jurat seleccionarà cinc que presentaran de manera anònima una proposta concreta. El jurat estarà presidit per la regidora d’Urbanisme; i en formaran part 2 arquitectes de l’Ajuntament de Reus, 2 arquitectes designats pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, el Director Gerent Institut Municipal Reus Cultura; i un tècnic/a de l’àmbit de Cultura de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA