Urbanisme

PALAMÓS

Els industrials veuen urgent el nou polígon de la Pietat

L’Associació Palamosina d’Empresaris i Industrials (APEI) apressa el govern municipal a reprendre la tramitació de la zona industrial a la Pietat, prevista pel pla general (POUM) del 2008 i encallada des que una sentència del TSJC va anul·lar una primera proposta d’urbanitzar-hi 45,6 hectàrees. Fa dos mandats, ERC i Junts ja van intentar reduir la futura zona industrial a 24,5 hectàrees, a l’entorn de la factoria de Nichirin –l’antiga Hutchinson–, però Urbanisme de la Generalitat tampoc ho va acceptar per l’excessiu impacte ambiental.

L’APEI veu amb preocupació que la zona industrial hagi quedat oblidada, en detriment del projecte de nou hospital al Balitrà. Però els empresaris recorden el greuge per als inversors que van adquirir els primers terrenys, el 2008, sobre un planejament que ja preveia els usos futurs: “No som especuladors ni immobiliaris, som petits empresaris de Palamós que havíem de sortir del centre de la població per desenvolupar les nostres activitats”, raonen en un comunicat.

Manquen naus i sòl

L’altre argument de l’entitat és la manca d’espais industrials, tant pel que fa a sòl com a naus. I lamenten que l’equip de govern arrendi “les últimes naus que queden lliures al polígon industrial de Sant Joan”. Sostenen que, amb dos ports i dos clubs nàutics, aquestes activitats nàutiques o de logística de mercaderies podrien generar més llocs de treball, que ara han d’anar lluny del municipi, i terra endins.

Des del consistori, l’alcalde, Lluís Puig, sosté “el compromís de reprendre la tramitació d’una zona industrial per la via i amb les característiques més factibles” perquè pugui tirar endavant, i argumenta que les darreres naus que han llogat eren per a la brigada i ara “per a la maquinària de neteja viària, dos serveis essencials”. Puig anuncia també que “en les pròximes setmanes i junt amb l’APEI” en començaran a parlar per intentar arribar a un consens que la majoria de grups municipals comparteixen, si és equilibrada.

Només la CUP continua desmarcant-se totalment de la idea d’urbanitzar el nou polígon, i expressa el risc que Nichirin, si es regularitza la situació dels terrenys de la factoria, acabi deslocalitzant-se i tancant amb l’expectativa de revendre a bon preu les naus que ha ocupat fins ara.

LES XIFRES

45,6
hectàrees
abastava la primera proposta d’urbanització del polígon de la Pietat, tombada pel TSJC.
24,5
hectàrees
ocupava la darrera proposta a la baixa, que tampoc no va passar el tall d’Urbanisme el 2019.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins