Urbanisme

URBANISME

Sant Pol de Mar pacificarà el centre amb la construcció d’una plataforma única

L’Ajuntament de Sant Pol tira endavant un ambiciós projecte destinat a pacificar el centre del poble construint una plataforma que eliminarà les voreres i, al mateix temps, prioritzarà els vianants. “El centre s’ha de reivindicar com un espai per a les persones, per al passeig, per a les compres i per al gaudi sense haver d’estar pendent dels vehicles”, explica l’alcaldessa, Montserrat Garrido. El projecte d’urbanització de la primera fase, que tot just es va aprovar en el ple del mes d’abril, és el pas previ a poder treure a licitació les obres i començar-les a la tardor. El pressupost d’aquest tram puja a 1,3 milions d’euros i afectarà el carrer Consolat de Mar, paral·lel a la via del tren, des de la Riera fins als Quatre Cantons, incloent-hi la plaça de la Vila. “Parlem d’un projecte que el 2021 ja es va encarregar, però que va quedar pendent d’aprovar per ple i amb el canvi de govern va quedar desat en un calaix”, lamenta l’alcaldessa. La plataforma única, impulsada des de l’Ajuntament, s’haurà d’assumir a través dels recursos municipals i les subvencions d’altres administracions, com és el cas de la Diputació, que hi aporta 300.000 euros en total. “No hi ha possibilitat de sufragar-la amb contribucions especials com es va fer a Calella”, puntualitza Garrido.

Des de fa anys, el centre de Sant Pol es troba restringit al trànsit rodat els caps de setmana d’hivern i cada dia durant l’estiu. “Tot i aquestes limitacions, la convivència entre vehicles i persones cada cop és més complicada, i com a prova tenim les múltiples infraccions que recullen les càmeres de seguretat. Cal actuar-hi”, assenyala l’alcaldessa, que insisteix que la ciutadania “guanyarà en tranquil·litat”. La segona fase de les obres, el projecte de les quals es preveu aprovar el proper mandat, continuaria la plataforma única des de l’inici del carrer Nou fins a la plaça de l’Estació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia