Urbanisme

GIRONA

L’Ajuntament adjudicarà directament l’avaluació del pont de l’Areny

L’Ajuntament de Girona adjudicarà directament el contracte per avaluar les deficiències que es van trobar al pont de l’Areny, que connecta el carrer del Carme amb la plaça Calvet i Rubalcaba i passa per sobre del riu Onyar, en una visita preliminar el setembre de l’any passat. En aquesta inspecció, feta en el marc del programa de gestió d’estructures municipals, es van detectar esquerdes en l’estructura del pont i es va determinar que calia efectuar una “avaluació detallada i avançada” per saber-ne l’estat exacte.

El 24 de maig, l’Ajuntament de Girona va publicar l’anunci de licitació del contracte per avaluar l’estat del pont de l’Areny per un valor estimat de 14.564,75 euros sense IVA, però el concurs ha quedat finalment desert. Com que es tracta d’un contracte menor, inferior als 15.000 euros, els serveis tècnics municipals estan en converses amb empreses especialitzades en patologies d’estructura per poder adjudicar directament, i en breu, l’anàlisi del pont de l’Areny. Una vegada feta l’adjudicació, l’empresa tindrà quatre mesos per fer l’avaluació i redactar l’informe corresponent. En funció dels resultats, es redactarà el projecte de reparació i es faran les obres.

L’avaluació del pont de l’Areny ha de servir per formular diagnòstics a partir de les inspeccions especials i proves de càrrega, amb auscultació específica de l’estructura. Tot això, amb l’objectiu d’avaluar les condicions i l’estat actual de l’estructura. Entres les inspeccions previstes pel codi estructural, hi ha l’auscultació de les bigues i tauler per poder determinar l’estat real del formigó i les armadures d’acer de l’estructura. Se n’estimarà l’aptitud per al servei i es proposarà la solució òptima en cas que sigui necessària la seva reparació. La inspecció permetrà tenir una descripció de l’estructura i de les classes d’exposició dels seus elements, determinar la vida útil considerada de l’estructura i dels elements constitutius, concretar els punts on cal especial atenció i manteniment per a la bona conservació, identificar i descriure les operacions de manteniment recomanades, incloent-hi la freqüència d’actuació, i proposar la reparació o el reforç en cada cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia