Urbanisme

URBANISME

El futur de la zona dels horts divideix els banyolins

La primera sessió del procés participatiu pel pla especial de sota Monestir fa evident que una part dels ciutadans es resisteix a acceptar que s'alteri aquell sector

Ningú no havia dit que la redacció del pla especial de sota Monestir seria fàcil, i ahir, en la primera trobada de l'equip de govern amb els banyolins per exposar-ne les línies mestres, aquesta impressió es va corroborar del tot. La proposta bàsica elaborada per l'arquitecte Esteve Corominas –condicionat pel que marca el pla director urbanístic comarcal– inclou tres grans àrees: al nord, hi hauria horts i cases amb horts; a la part central, una franja d'habitatges i comerços, vertebrada per un vial que enllaçaria el centre amb els barris de Canaleta i Can Puig, i al sud, tallers i indústries. Un vial creuaria la zona de nord a sud i la riera Canaleta esdevindria un corredor biològic en forma de parc urbà. L'objectiu de la reordenació –va explicar l'arquitecte– és fer compatibles la construcció d'habitatges, la preservació dels horts i els recs, i la connexió de Can Puig i Canaleta amb el centre. Tant Corominas com el regidor d'Urbanisme, Miquel Vilanova, van recalcar que tan sols és un planejament de base, al qual s'aniran incorporant les aportacions dels ciutadans. La quinzena d'intervencions que es van produir (l'acte, celebrat al Teatre Municipal, va reunir unes 200 persones) van ser crítiques. Uns es van mostrar escèptics perquè voldrien que no es toqués res; d'altres, perquè no veuen clar que hi puguin sobreviure les activitats econòmiques al costat d'habitatges, i uns altres, perquè temen l'especulació urbanística i les expropiacions. La majoria dels que van intervenir es van mostrar en desacord amb el fet que s'hi puguin construir habitatges, tenint en compte –van argumentar– que a la ciutat hi ha centenars de pisos buits.

LA FRASE

No hi ha res decidit, el treball de partida són només unes línies bàsiques
Miquel Vilanova
REGIDOR D'URBANISME

La pròxima sessió tindrà lloc dimarts

La pròxima sessió del procés participatiu de la redacció del pla especial de sota Monestir s'ha programat per dimarts, dia 20, i també es farà a les set de la tarda, però a l'auditori de l'Ateneu. En aquesta ocasió, la convocatòria porta per títol Criteris, objectius i alternatives. Posteriorment a aquestes dues cites, s'aniran organitzant reunions sectorials amb l'objectiu d'anar concretant el document, que es vol tenir enllestit en aquest mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona