Urbanisme

Deltebre impulsa la millora de la urbanització Riumar i posa a licitació obres per valor de 2,3 milions d'euros

L'associació de veïns, preocupada per les contribucions especials

El cas de la urbanització Riumar és semblant a la de la majoria d'urbanitzacions del país. Fa anys que no s'hi ha fet cap tipus d'inversió ni privada ni pública que garantisca el manteniment dels serveis públics i ara emprendre aquestes obres val molts de diners. «S'ha de refer totalment el sistema d'aigua potable, ja que hi ha fuites constants i no hi ha pressió», explicava el secretari de l'associació de veïns de Riumar, Josep Ventura, tot precisant que també l'enllumenat públic i l'asfalt general de la urbanització estan molt deteriorats. Els veïns també volen una actuació ferma a les zones verdes, on s'han d'arrancar els eucaliptus perquè les arrels fan malbé el paviment, i plantar altres espècies. Per això l'associació de veïns, que tot just s'acaba de constituir, aplaudix que l'Ajuntament haja posat fil a l'agulla i haja donat els primers passos per millorar una urbanització que va rebre el 1989. Així l'alcalde, Gervasi Aspa, va explicar ahir que han dividit l'actuació en quatre fases. La primera afectarà el sector V de la urbanització –un 24% del total construït– i són obres per valor de 2,3 milions d'euros que ja s'han posat a concurs públic i que el mes de setembre es volen adjudicar. D'aquests diners, l'Ajuntament ha aconseguit una subvenció del Departament de Governació de 290.000 euros i es compromet a aportar amb fons municipals 228.000 euros més. La resta, 1.782.000 euros, serien a càrrec dels propietaris a través de contribucions especials.

Ahir mateix l'associació de veïns de la urbanització Riumar va entrar una carta a l'Ajuntament en què expressava la seua disconformitat de pagar aquesta quantitat. Concretament, els propietaris de Riumar demanen no haver de sobrepassar el percentatge màxim que s'establix a les contribucions del nucli urbà, ja que consideren que aquesta urbanització, lliurada a l'Ajuntament el 1989, és un barri més del municipi. «Volem anar junts amb l'Ajuntament, però volem que es busque finançament per altres bandes», va precisar Ventura.

Per la seua banda, Aspa va assenyalar que l'any vinent preveuen tirar endavant un projecte per millorar l'entrada de la urbanització i fer-hi un carril bici. Un projecte valorat en 230.000 euros que finançarien a través del pla d'urbanitzacions de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes