Societat

Mor un ciclista en un accident a Vilobí del Penedés

La víctima, un home de 55 anys i veí de Vilafranca del Penedès, topa amb turisme

Trànsit demana extremar la precaució a les carreteres convencionals i respectar la distància de seguretat per avançar els ciclistes

Un ciclista ha mort aquest divendres en xocar amb un turisme a Vilobí del Penedès. L'accident ha tingut lloc poc abans de les onze del matí al quilòmetre 5 de la carretera BV-2127, per causes que s'estan investigant.

La víctima és un home de 55 anys i veí de Vilafranca del Penedès. Segons fonts policials citades per l'ACN, el ciclista anava sol i ha estat envestit pel darrera pel turisme, conduit per un home d'edat avançada.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues unitats del Servei d'Emergències Mèdiques. Arran de l'accident, s'ha hagut de donar pas alternatiu a la via, fet que ha provocat algunes retencions.

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana en un comunicat el màxim respecte per els col·lectius més desprotegits a la carretera: als vianants, ciclistes i motoristes. Així mateix, recomana extremar la prudència en la conducció a les carreteres convencionals i recorda als conductors que per avançar a un ciclista cal respectar una distància de seguretat obligatòria d'un metre i mig.

Aquesta setmana s'han registrat dues morts més de ciclistes a les carreteres de l'Estat. El dijous una menor de 15 anys va perdre la vida a Fuentecantos (Sòria). El mateix dia un noi de 13 anys va ser atropellat a Múrcia quan travessava un pas de vianants amb la seva bicicleta.

Segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), aquest any ja han mort 24 ciclistes a les carreteres del conjunt de l'Estat. Una xifra a la qual s'hauria de sumar la de les víctimes a les vies urbanes, que la DGT encara no ha fet pública.

El 2011 hi va haver 4.526 accidents amb ciclistes implicats, 49 dels quals van perdre la vida (37 a carreteres i 12 a zones urbanes) i 4.301 més van resultar ferits, 589 dels quals greus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou