Societat

Ford permet provar als discapacitats els cotxes adaptats

Amb l'ONCE, porta el Pla Adapta a Catalunya

Alguns models poden aparcar sols o ser conduïts amb la veu

L'automobilística Ford permetrà als discapacitats provar diversos models de vehicles adaptats abans de comprar-los. Ho fa a l'Estat espanyol a través del Pla Adapta, dut a terme junt amb la seva xarxa de concessionaris i la Fundació ONCE. El pla pretén facilitar i normalitzar la compra d'un vehicle a aquest col·lectiu i ofereix una mostra diversa de vehicles adaptats que cobreixen les necessitats del 80% de les persones discapacitades autoritzades a conduir.

Hi ha vehicles compatibles amb la utilització de cadires de rodes, amb comandaments al volant, amb seients que surten cap a l'exterior del vehicle i faciliten l'accés als conductors. Però, a més, disposen de sistemes d'ajuda com ara l'aparcament automàtic, la detecció d'obstacles i el control del vehicle per la veu. La gamma de vehicles adaptats ja s'ha exposat als concessionaris de Madrid, València, Múrcia, Badajoz, Càceres, Toledo, Saragossa i Pamplona i, fins dimarts, els interessats poden trobar-la també a Romacar ABS, el concessionari oficial de Ford situat a Sant Just Desvern.

Posteriorment, la mostra també anirà a Girona, Terrassa i Sabadell. L'alcalde Trias i la vicepresidenta Ortega van acompanyar ahir els directius de Ford i l'ONCE en la presentació a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia