FGV ampliarà les andanes en superfície de la Línia 5 del metro

Les obres, amb un pressupost de 2 milions d'euros, afectaran les estacions de Sant Isidre, Paiporta, Picanya i Torrent

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres d'ampliació de les andanes de les estacions de superfície de la Línia 5 (Neptú-Aeroport/Torrent Avinguda) amb l'objectiu de poder acollir els nous trens composats per cinc vagons. Les obres afectaran les estacions de Sant Isidre, Paiporta, Picanya i Torrent i està previst que finalitzen el pròxim mes de novembre.

Aquesta intervenció se suma als treballs d'ampliació de les estacions de superfície de la Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) que ja van començar el passat mes de juny. Ara per ara, ja s'han completat les ampliacions de Rafelbunyol, Pobla de Farnals, Massamagrell i Meliana i està previst que concloguen aquest mateix mes les de Museros, Foios i Albalat. El conjunt de totes aquestes actuacions té un pressupost que frega els 2 milions d'euros.

Actualment, les unitats que circulen per les citades línies tenen una longitud de 60 metres i una capacitat per a transportar 580 viatgers. Amb la incorporació d'un cinquè cotxe, els trens passaran a medir 75 metres i ampliaran la seua capacitat a 740 places. La majoria de les estacions dels trajectes 3 i 5 tenien andanes de 65 metres i per tant calia fer una intervenció per a ampliar la seua longitud. Després de les obres, les andanes passaran a medir uns 85 metres.

Aquesta no és l'única actuació de FGV per a adaptar-se a les noves unitats del metro. Els tallers de Machado també seran ampliats a fi d'adequar les instal·lacions a les necessitats generades per l'augment de parc mòbil. Entre les reformes previstes figura l'ampliació de l'edifici de taller, la prolongació dels fosos i les andanes o l'ampliació de la platja de vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.