SOGORB (Alt Palància)

Entrada de Bous i Cavalls

Tradició i risc van plegats

Sogorb es troba submergit en les seues festes patronals des de l'últim dissabte del mes d'agost, però és a partir del primer dilluns de setembre que entra de ple en la celebració de l'acte més destacat de tots els que s'hi organitzen: l'Entrada de Bous i Cavalls, un costum del qual hi ha indicis documentals que es remunten al segle XIV i que des de l'any 2005 disposa de la declaració de festa d'interès turístic internacional.

Del 7 al 13 de setembre, milers de persones es concentraran cada dia a les dos en punt de la vesprada per presenciar un espectacle ben impressionant. L'estrèpit d'una carcassa dóna pas a l'eixida d'una bandada de bous que és abrigada i guiada per una desena de destres i valents genets al llarg d'un recorregut de poc més de 500 metres. La cursa, que dura no més de dos minuts, discorre a través del carrer Colon, ocupat per una gran massa de públic que s'obri i tanca al pas de bous i genets. L'única barrera existent és la que construeixen els mateixos espectadors fins que els animals són conduïts a la plaça de bous. Després, els genets desfilen de tornada entre aplaudiments.

Del 7 al 13 de setembre.

Des del segle XIV

E.P.

L'Entrada de Bous i Cavalls té el seu origen en el costum de portar els bous fins a la plaça per a ser torejats des dels corrals situats en el riu, a més d'un quilòmetre del poble. L'excepcionalitat de la festa l'atorga el fet d'ajudar-se de cavalls per a guiar els bous i l'absència de barreres per a contenir els animals, de manera que el mateix públic es converteix en un autèntic mur que impedeix la fuga. L'emoció i el risc s'han conservat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retards al corredor sud de Rodalies per una incidència tècnica

Castelldefels

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
La monarquia
Lluís Simon

‘Tornen’ els Borbons

LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona