gastronomia

Evo, menjar exquisidament al cel

El restaurant Evo està situat a la cúpula envidrada de l'Hotel Hesperia Tower, a tocar del cel. La seva direcció gastronòmica és a càrrec del prestigiós xef Santi Santamaria, guardonat amb tres estrelles Michelin pel seu restaurant Can Fabes, de Sant Celoni; amb dues estrelles pel seu restaurant Santceloni, situat a l'Hotel Hesperia Madrid; una estrella pel restaurant Terra, últim projecte de Santamaria, a l'Hotel Valdepalacios, i la setena i última estrella pel restaurant Evo.

Enfront del dia a dia d'aquests creatius fogons es troba el xef Ismael Alegria. Amb l'Evo, Santamaria prossegueix la seva col·laboració amb el Grup Hesperia. Evo és una abreviatura d'«evolució», paraula i concepte d'acord amb l'atmosfera arquitectònica aconseguida per l'arquitecte Richard Rogers i amb la nova proposta gastronòmica de Santamaria, que experimenta un procés evolutiu en els continguts de la seva cuina i en l'estètica i el funcionament del nou restaurant.

La seva carta és «una oda al producte, que aposta per una barreja de proximitat, amable i mediterrània, amb la terra com a font essencial d'inspiració, i la força que aporten el sabor i l'olor de la naturalesa», segons la defineix el mateix Santamaria. El seu equip humà està al servei del progrés de l'art culinari i la seva línia és la mateixa del Can Fabes i el Santceloni, fidel a unes bases i unes tècniques amb 25 anys de prestigi internacional.

L'atmosfera del Evo és moderna, sense luxes superflus, i amb una gran personalitat. L'ambient està marcat per les vistes en un espai únic a Europa, que està destinat a convertir-se en una icona de Barcelona i en un referent de la gastronomia catalana. Dirigeix el menjador, amb una capacitat per a 70 comensals, José Luis Diéguez. El celler té 450 referències i està a cura d'Arnaud Echalier.

Entre les seves especialitats culinàries podem esmentar les patates al caliu amb crema doble i caviar d'esturió blanc; el San Pedro a la planxa, amb llet de xufla i espaguetis al vi negre; «foie» rostit amb «cutney» de préssec, pinyes i pebrot vermell, i, a l'hora de les postres, la pera confitada al cacau amb crocant d'avellanes i gelat de praliné, entre altres. Els plats no tenen preu, ja que la carta té un preu tancat de 135 euros per persona, més begudes, més el 7% d'IVA. El vi de la casa és el Cuvée Santamaria Finca Montagut, del 2007, per 56 euros i el Cuvée Santamaria Finca el Pantà, del 2005, per 55 euros. Un restaurant per menjar exquisidament, al cel de l'Hospitalet.

Direcció: Gran Vía, 144 (Hotel Hesperia Tower). 08907 L'Hospitalet de Llobregat Telèfon: 93 413 50 30 Fax: 93 413 50 17 Horari: de 13.30 a 16.00 h (dissabtes) i de 20.30 a 23.00 h (de dilluns a dissabte). Tanca els diumenges i festius i el mes d'agost Serveis: Aire condicionat, aparcament i aparcador de cotxes Correu electrònic: evo@hesperia-tower.com Web: www.evorestaurante.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS