Societat

Cloenda d'altura

Les colles barcelonines ofereixen una gran diada de la Mercè, amb cinc castells de nou pisos

Els Castellers de Barcelona firmen la millor actuació de la jornada que tancava les festes amb el 3 de 9 i el 4 de 9 descarregats

Els Castellers de Barcelona van ser els triomfadors de la diada de la Mercè reservada a les colles barcelonines, que va tenir lloc ahir a la plaça Sant Jaume, plena d'un públic heterogeni, amb molts turistes encuriosits i admirats. Els castells van posar una cloenda d'altura a una festa de la Mercè que va cloure el Piromusical i que, com en les darreres edicions, ha estat multitudinària.

Els castells exigeixen molta força mental, i sobreposar-se a una mala actuació en una diada gran i encarar-ne quatre dies després una altra de la mateixa importància és difícil per a una colla. Cal molt de caràcter, com el que van demostrar que tenen, una vegada més, els Castellers de Barcelona, l'agrupació degana de la ciutat, que va firmar ahir la seva millor actuació de la temporada. La seva va ser una sèrie impol·luta, que van començar amb el 4 de 8 amb l'agulla, ben controlat, que els va donar ànims per encarar l'atac al 3 de 9 i al 4 de 9, que van saber lluitar amb molta determinació i sense contemplacions. El pilar de 6 del comiat va ser la cirereta d'un dia rodó per a la colla.

Els Castellers de Sants també es presentaven després d'una decebedora actuació a Esplugues, diumenge passat, on no se'n van sortir amb els castells de nou pisos. Durant la setmana, els grisos van saber temperar els nervis, recordar que són colla amb galons de gamma extra i preparar bé unes estructures que ahir van resoldre amb autoritat. Tant el 3 de 9 com el 4 de 9 van ser dignes d'una formació que aspira a reptes superiors. Llàstima que el 4 de 8 amb l'agulla va quedar només carregat després que el pilar es trenqués per dalt.

Baixes a la de Gràcia

La tercera colla que disputava la victòria en aquest duel barceloní a tres bandes en què s'ha convertit la diada de les festes de la Mercè, els Castellers de la Vila de Gràcia, va actuar condicionada per les baixes, que es van notar a l'hora de defensar els castells de nou pisos. Després d'una bona sortida amb el 5 de 8, els graciencs ja van evidenciar problemes amb el 3 de 9, que van aconseguir descarregar amb coratge però després d'un intent desmuntat. El 4 de 9 també el van desmuntar i, en aquest cas, no hi va haver segona temptativa.

Pel que fa a les altres colles de la ciutat, totes van estar a un molt bon nivell. Així, els Castellers del Poble Sec van defensar amb criteri els seus dos millors castells: el 4 de 8 i el 2 de 7. Precisament el 2 de 7 va ser la construcció de més mèrit dels Castellers de la Sagrada Família, i el 5 de 7 va ser el més celebrat de la Jove de Barcelona.

Unes festes, altre cop, multitudinàries

L'Ajuntament de Barcelona va fer públic ahir que la Mercè, la festa major de la ciutat, ha tornat a convocar prop d'1,8 milions de persones, que han sortit al carrer per gaudir de les més de 500 activitats programades entre el 18 de setembre i ahir. La diada de la Mercè va ser ahir el punt culminant amb la cultura popular de protagonista. La no-presència de la missa en el programa oficial de la festivitat va quedar eclipsada per l'episodi de la bandera. El que sí que es va celebrar amb plena normalitat va ser el seguici d'autoritats, contràriament al que havia afirmat erròniament aquest diari el 18 de setembre passat.

En el ball de xifres facilitades pel consistori destaquen les 80.000 persones que haurien assistit als correfocs infantil i d'adults; les 9.061 que han visitat l'exposició dels gegants de Barcelona de les Drassanes i les 2.218 que ho han fet a l'exposició de dracs i bèsties de foc del vestíbul de l'ajuntament. A més, es calcula que unes 12.000 persones han assistit a les dues diades castelleres, la de les colles convidades de diumenge i la d'ahir. El Festival Mercè Arts de Carrer ha estat un altre pol d'atracció, amb una assistència, en els tres punts d'ubicació i amb espectacles per a tots els públics, de 470.000 espectadors. Pel que fa a la música, els escenaris més concorreguts han estat els de la platja del Bogatell, amb 70.000 persones, el Fòrum, amb 46.000, i l'avinguda Maria Cristina, amb 62.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona