Administracions

Un informe jurídic avala la gestió del servei de residus a Forallac i no convenç ERC

El lletrat contractat pel govern local de CiU diu que no cal dictamen de la Comissió Jurídica Assessora com volien els republicans, perquè ja no hi ha contracte vigent

L'informe jurídic encarregat pel govern local de CiU a Forallac sobre la gestió dels serveis de recollida d'escombraries al municipi en els darrers anys conclou que “no procedeix l'inici de la facultat revisora” de la Generalitat com reclamaven els edils d'ERC-Tots Som Forallac, a l'oposició. Tot i la falta d'un contracte sotmès a la normativa de contractació del sector públic, el lletrat Xavier Hors fa notar que l'empresa prestadora, Servitransfer SL, va començar a gestionar el servei en subrogar-se l'any 2001 l'acord vigent anteriorment amb Cespa Ingeniería Urbana SA. I que la relació contractual ja està extingida, sense que a posteriori Servitransfer hagi reclamat “cap mena d'indemnització a l'Ajuntament”.

Les conclusions no convencen el grup republicà, la portaveu del qual, Marta Puig, creu que són “paper mullat”. ERC va forçar la celebració d'un ple extraordinari el 20 de juliol per debatre la situació en què es prestava el servei de recollida d'escombraries al municipi, sense cap contracte signat amb Servitransfer ni haver tret a subhasta el servei al llarg dels últims 16 anys. Els republicans demanaven que l'expedient fos revisat per la Comissió Jurídica Assessora (CJA) de la Generalitat, però al final van acceptar esperar a les conclusions de l'informe jurídic. De moment, Puig reclama disposar de la resta de documentació que reclamen “des de fa un any”. L'altra sol·licitud dels republicans, que el govern local que encapçala Josep Sala convoqués un concurs per adjudicar el nou contracte, es va complir el 22 de juliol, quan la junta de govern va aprovar el plec de clàusules per a la nova concessió.

D'altra banda, el lletrat també veu inviable la proposta d'ERC de regularitzar el servei provisionalment amb pròrrogues trimestrals, perquè s'excedeix el límit de 18.000 euros dels contractes menors. Amb tot, Servitransfer continuarà recollint les escombraries a la població fins que la futura adjudicatària estigui en disposició de començar a treballar.

LA DATA

11.08.16
El govern local
de CiU va comunicar a Servitransfer que quan hi hagi adjudicatària nova deixarà de prestar el servei.

Servitransfer amenaça de dur ERC al jutjat

La portaveu d'ERC-Tots Som Forallac, Marta Puig, va carregar al juliol, en el ple extraordinari, contra la gestió del servei, tot denunciant que Sala feia servir un cotxe facilitat per Servitransfer. L'empresa defensa que la dotació del vehicle estava prevista en els acords, i a disposició del consistori, no pas de l'alcalde.

Servitransfer ha advertit Puig que, si no es retracta, sospesa interposar-li una querella. I ahir l'edil d'ERC responia que “si cal anar a judici, tothom haurà d'ensenyar papers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia