Administracions

sanitat

inversions

El govern reserva uns 600.000 euros per al projecte del nou hospital Joan XXIII

El pressupost del 2017 també inclou 700.000 euros per acabar la nova UCI pediàtrica

Els partits de l'oposició consideren insuficients les inversions

El projecte de pressupostos per al 2017 que ha presentat el govern de la Generalitat reserva una partida de 600.000 euros per posar en marxa el projecte de construcció d'un nou edifici per a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Així ho ha detallat l'executiu català, que defensa que la inversió realment prevista als comptes al Camp de Tarragona és de 59,9 milions, ja que als 45,9 milions previstos al capítol d'inversions s'hi sumaran altres actuacions que es finançaran mitjançant el capítol de transferències de capital. Aquesta xifra global és un 15,4% superior a la del darrer pressupost que va aprovar el Parlament, el del 2015.

L'aportació per al nou hospital es destinarà a l'encàrrec de l'avantprojecte del nou hospital, que s'ha de construir al costat d'on es troba l'actual centre. Els recursos procediran de la partida d'inversions no territorialitzades de l'Institut Català de la Salut (ICS) en espera que es completi el pla funcional que haurà de definir-lo.

Fonts del Departament de Salut també van confirmar que el pressupost de l'ICS inclou una partida de 700.000 euros per completar la nova UCI pediàtrica del Joan XXIII, que se sumaran als 800.000 euros que ja s'hi han destinat dels comptes d'enguany. El conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar a l'octubre que l'UCI pediàtrica obrirà durant el primer trimestre del 2017, mentre que el nou Joan XXIII hauria d'estar operatiu el 2021.

Els pressupostos (que ara es troben en tràmit al Parlament i que depenen del suport de com a mínim un grup més de l'oposició per poder ser aprovats) inclouen també partides fora del capítol d'inversions per a compromisos d'anys anteriors com el Teatre Tarragona o el pavelló esportiu de Cornudella de Montsant, així com el nou centre obert penitenciari a Tarragona.

LA XIFRA

59,9
és la inversió
que el govern defensa que es farà al Camp de Tarragona, sumant-hi les transferències de capital

LA FRASE

És un fet objectiu que la inversió ‘per capita' a Tarragona està per sota de la mitjana catalana
Antonio Espinosa
Diputat de C's al Parlament de Catalunya

Insatisfacció entre els partits

La proposta de pressupost del govern per al Camp de Tarragona ha provocat insatisfacció en tots els grups de l'oposició –la CUP ha declinat fer cap valoració territorial–. “La partida de 600.000 euros per al nou hospital amb prou feines pot servir per mantenir l'actual Joan XXIII”, va lamentar Antonio Espinosa, portaveu d'economia de Ciutadans. Tant Espinosa com els diputats del PSC per Tarragona, el PP i la diputada de Catalunya Sí que es Pot Hortènsia Grau van destacar el fet que el Camp de Tarragona continuï per sota de la mitjana catalana d'inversió per habitant. “És especialment flagrant en el cas del Baix Penedès, amb un índex d'atur molt alt”, va dir Grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona