Administracions

Deltebre clama contra els ajuts europeus

Qüestionen la concessió de les subvencions a altres ajuntaments

“Esperem que aquesta decisió de puntuar tan baix el projecte de Deltebre, i de manera tan semblant i correlativa els altres projectes dels ajuntaments no tingui res a veure amb els seus colors polítics, ja que tenen la mateixa afinitat política que el consorci BEMO i el Departament d'Agricultura.” L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va denunciar ahir una presumpta arbitrarietat política en la concessió dels fons europeus Leader, després que el Consorci de Desenvolupament del Baix Ebre i el Montsià (BEMO) hagi rebutjat el projecte de rehabilitació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria.

Segons el consistori, aquest projecte “compleix en gran part els eixos de la convocatòria”. L'Ajuntament ha presentat un recurs d'alçada a la conselleria d'Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat i, “depenent de la resposta”, no descarta un recurs judicial “per dignitat dels ciutadans”.

El govern lamenta “la falta de cordialitat institucional”. “A hores d'ara ningú del consorci ni del departament s'ha posat en contacte amb nosaltres davant els arguments i els dubtes polítics que ens suscita la resolució”, va avançar ahir Soler.

Des de Deltebre recorden que almenys tres ajuntaments que presenten projectes relacionats amb l'enllumenat, la senyalització turística i equipaments culturals sí que han accedit a la subvenció europea.

Objectiu: enfortir el nucli de Jesús i Maria

Amb un cost de 170.000 euros, el projecte presentat pel consistori de Deltebre als fons europeus Leader busca recuperar la Cambra Agrària de Jesús i Maria i enfortir així aquest nucli del municipi. Més enllà de disposar d'una sala d'actes, l'espai esdevindria la seu social del Consell de Defensa del Territori, projecte de participació que vol impulsar l'Ajuntament i la seu d'altres entitats i associacions situades al nucli de Jesús i Maria. L'equipament està situat al costat de l'escola de l'Assumpció, del pavelló Josep Luque i del camp de futbol. Actualment, però, la Cambra Agrària està tancada, tenint en compte les actuacions de millora que es requereixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia