Sentmenat prioritzarà l'escola bressol, la piscina coberta i el castell el 2010

L'alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé, va anunciar ahir que el pressupost del 2010, tot i l'austeritat, permetrà deixar pràcticament enllestits «els tres projectes de mandat: la consolidació del castell, l'escola bressol i el complex esportiu amb la piscina coberta».

Els comptes, aprovats la setmana passada amb el suport de CiU –que governa amb majoria absoluta– i el PP, i l'oposició del PSC, ICV-EUiA i ERC, ascendeixen a 11,07 milions d'euros. Una cinquena part –2,2 milions– es destinarà a inversions, on a més de les tres obres destacades per l'alcaldessa es començarà a projectar un nou centre de dia amb 30 places. La idea, però, és que aquesta obra no s'iniciï fins al 2011, igual que les noves dependències de la Policia Municipal, pendents de la venda d'una parcel·la per la qual no hi ha promotors interessats.

Més austers que enguany

Aquest 2009, el consistori sentmenatenc ja va aplicar una retallada de les partides de comunicació, protocol i festes, que el 2010 continuen congelades. Però l'austeritat, en canvi, anirà un punt més enllà (-10%) sobre els sous dels regidors. Com a contrapartida, s'incrementa la despesa en serveis socials, i a més dels ajuts per a menjar, roba i material escolar, el 2010 també se subvencionarà una part del preu del lloguer de les famílies en atur. Malgrat això, Colomé va augurar que l'any vinent l'economia començarà a millorar, i va celebrar l'aposta de l'empresa Kostal –la més important del poble– per ampliar la seva planta.

L'alcaldessa va reivindicar el nou finançament local, però va fer un bon balanç dels fons estatals. Descomptat el 20% que han destinat a despesa ordinària, el 2010 disposaran de 659.000 euros per arreglar edificis municipals, millorar la riera i instal·lar càmeres de seguretat, entre altres obres.

Crítiques del PSC

El portaveu del PSC, l'exalcalde Josep Vilaró, va argumentar l'oposició als comptes perquè «gestionen la ruïna de l'Ajuntament». Els socialistes demanen més inversions en via pública i plans d'ocupació, més despesa social i subvencions a entitats. Però també critiquen que «el deute és excessiu».

NÚRIA COLOMÉ
ALCALDESSA DE SENTMENAT
«La crisi ens ha forçat a fer un altre pressupost molt ajustat, realista i auster»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona