Administracions

ORIOL SERRÀ

ALCALDE DE SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR (JPSMC-ERC)

“Correm el perill de convertir-nos en un poble dormitori”

Es queixa que les normes urbanístiques no s’adiuen amb la realitat del municipi, que és un disseminat

Arran d’un pacte, l’alcalde Josep Fort ha plegat a mig mandat i l’ha substituït Oriol Serrà, que ja era a l’equip de govern des del 2011. Serrà va ser el candidat més votat (a Sant Miquel hi ha llistes obertes).

Quines seran les prioritats?
Una, la xarxa d’aigua, però el seu finançament és molt complicat i les normes urbanístiques encara ho fan més difícil. I l’altra, el POUM, que aviat aprovarem de manera inicial.
Quines són les característiques principals del pla?
No podem tocar gaire res perquè estem molt limitats en matèria de normativa urbanística. Se’ns considera com Terrassa o Sabadell, i això ens complica molt. Un problema molt greu que tenim és el despoblament, i resulta que hi ha moltes masies abandonades per culpa d’unes normatives massa estrictes. S’impedeix, per exemple, que les finques, que solen ser molt grans, es puguin segregar i així adequar-les a nous oficis.
Ho han exposat a les administracions superiors?
Sí, n’hem parlat amb Urbanisme. Tots els pobles petits ens hi trobem, però nosaltres som un cas especial perquè som un disseminat, no tenim nucli urbà. La majoria de les normatives es plantegen a partir d’un nucli urbà: la canalització d’aigua, l’obertura de petits negocis... Nosaltres només tenim sòl rústic. Si en una masia vols fer un taller de ceràmica, has de redactar un pla especial. Això no pot ser. Si no hi ha un canvi, no s’obriran activitats noves. Comprar o adequar les cases de pagès, en ser finques tan grans, només estarà a l’abast de gent amb elevat poder adquisitiu i que les usaran de segona residència. Acabarem sent un poble dormitori.
L’escola es va tancar l’any passat. Creu que és possible recuperar-la?
Jo no crec en impossibles. A curt termini no podrem, però no es pot descartar per a més endavant, si es manté la tendència positiva de naixements al poble, i si poguéssim repoblar les masies, tal com deia abans.
Com va entrar a l’Ajuntament?
No m’ho havia plantejat mai. No milito en cap partit. Quan vaig arribar a Sant Miquel, ara fa dotze anys, em vaig sentir molt ben acollit. Vaig col·laborar en la comissió de festes, van veure que m’implicava en la vida del poble i després que m’ho proposés moltes vegades al final vaig dir a en Josep [Fort] que sí. Em va convèncer per una frase que em va dir: “Tots els veïns d’un poble en un moment o un altre haurien de ser en el govern de l’Ajuntament per saber com funciona.” Crec que té raó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona