Administracions

patrimoni històric

Barcelona protegeix 26 cases fàbrica del Raval

L’Ajuntament de Barcelona preservarà des del punt de vista patrimonial un conjunt de vint-i-sis cases fàbrica construïdes al barri del Raval entre els segles XVIII i XIX. Els immobles seran catalogats amb els nivells de protecció B o C per evitar que s’enderroquin i poder conservar, d’aquesta manera, un tipus de construcció que reunia en un sol recinte el lloc de feina i de residència dels operaris. La mesura, però, tot just inicia ara el procés de tramitació després de l’aprovació en comissió de govern, un recorregut que culminarà amb la ratificació del ple.

Les cases fàbrica són un exemple il·lustratiu de com es va dur a terme el procés de creixement industrial al nucli antic de la capital, on la falta d’espai físic per la presència de les muralles va obligar a idear aquests immobles compactes i amb diferents usos. Amb el pas dels anys molts d’aquests edificis es van anar enderrocant a causa de la pressió immobiliària. Davant d’això, el consistori ja va fer un primer pas l’estiu de l’any passat per protegir aquest llegat amb la suspensió de llicències d’obra sobre 38 peces industrials que corrien el risc de sofrir danys. Entre aquestes antigues fàbriques que ara seran preservades hi ha Can 60, al carrer de la Riereta, que el mateix Ajuntament va adquirir el setembre de l’any passat perquè no s’hi fessin pisos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona