Administracions

Municipal

L’Estat torna a descartar fer subterrània la riera de Teià

Els pressupostos generals n’exclouen l’actuació urbanística per vuitè any consecutiu

L’alcalde vol una entrevista amb la ministra Medi Ambient, Isabel García Tejerina, per tractar l’assumpte

L’Estat ha tornat a deixar fora dels pressupostos generals del 2017 l’actuació de fer que la riera de Teià passi per sota terra en el tram urbà. Ja és el vuitè any consecutiu que aquesta actuació no entra dins les inversions previstes pel govern espanyol. Fart d’aquesta situació, l’alcalde del municipi, Andreu Bosch (CAT-ERC), ja ha sol·licitat una entrevista amb la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina (PP), per tractar la qüestió. La petició es produeix després que el Congrés i el Senat van donar llum verd als comptes generals amb els vots del PP, C’s, el PNB i Nueva Canarias i van rebutjar les esmenes orientades a millorar les inversions en infraestructures a Catalunya, entre les quals hi havia la de fer subterrani el tram de la riera de Teià. Aquesta obra forma part de les actuacions previstes en el pla de protecció contra les avingudes del Maresme redactat el 1992 per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El 1994, la Generalitat i el Ministeri d’Obres Públiques, Transports i Medi Ambient van subscriure un conveni de col·laboració per garantir-ne el finançament a través del pla director corresponent. En el seu moment, l’actuació es va dividir en dues fases: l’endegament del tram sud a cel obert, i fer-ne subterrani el tram urbà. La primera part es va executar entre el 2006 i el 2007. Per a la segona fase, existeix des del 2009 un projecte redactat per l’ACA, però l’obra no es va posar a licitació tot i que disposava de la corresponent partida econòmica en els pressupostos de l’Estat d’aquell any. Ara com ara, l’Ajuntament de Teià ha sol·licitat a l’ACA l’actualització de costos del projecte –que podria pujar als 8,1 milions d’euros– per aprovar-lo al ple municipal amb l’objectiu de donar un altre impuls a la seva concreció material.

“Aquesta obra és totalment necessària perquè revertirà en benefici de la seguretat del municipi”, va manifestar Bosch, que va reiterar que “és una actuació a què no s’ha renunciat mai”. Finalment, el batlle va recordar que fer subterrani el tram de la riera “no és incompatible” amb el fet que cal substituir el clavegueram en aquest punt.

LA XIFRA

8,1
milions
d’euros és el que podria arribar a costar fer passar per sota terra el tram urbà de la riera de Teià.

LA FRASE

Aquesta obra és totalment necessària perquè revertirà en benefici de la seguretat del municipi
Andreu Bosch
Alcalde de Teià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia