Administracions

judicial

cas agissa

Anticorrupció assumeix la investigació sobre Agissa

Les suposades irregularitat de l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià, que s’instruïen al jutjat número 2 de Girona, passen a les mans d’un dels fiscals que investiguen el cas del 3%

La fiscalia anticorrupció ha assumit la investigació sobre les suposades irregularitats a l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa), segons va transcendir ahir. El jutjat d’instrucció número 2 de Girona instruïa fins ara el cas contra l’exconseller delegat Narcís Piferrer i l’actual directiu Xavier Ballell per un presumpte delicte d’apropiació indeguda perquè se sospita que han enriquit el soci privat de la societat, Girona SA (que té el 80% d’Agissa; l’altre 20% és propietat dels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià), en detriment de la part pública. Segons va avançar ahir la Cadena SER, un dels fiscals que investiguen el cas 3%, José Grinda, s’encarregarà a partir d’ara de la investigació d’Agissa.

De fet, l’abril passat l’ex-fiscal en cap d’anticorrupció Manuel Moix va anunciar que aparcava del cas 3% tant Grinda com l’altre investigador, Fernando Bermejo, però aquesta decisió mai va ser ni ferma ni oficial i, per tant, de moment mentre no hi hagi cap validació per part de la fiscalia general de l’Estat tots dos continuen en el cas de les presumptes comissions il·legals de l’entorn de Convergència Democràtica de Catalunya.

La designació de Grinda perquè es faci cas d’Agissa arriba després que un informe de l’Agència Tributària establís vincles entre Girona SA i societats investigades en el cas 3%, com ara AMR Publicitat i Concerts Estudio. En aquest informe, s’acusa Girona SA d’haver falsejat des del 1993 fins almenys el 2012 els beneficis de l’empresa comptabilitzant a Agissa despeses de serveis prestats inexistents i repartint-se els accionistes dividends d’“import desorbitat”, i també s’hi especula sobre qui podria haver-ne estat al corrent, assenyalant personal i governants dels tres ajuntaments, en què al llarg de tots aquests anys hi ha hagut diversos colors polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona