El pressupost d'Esplugues pel 2010 es reduirà un 5,7% respecte al d'enguany

L'Ajuntament d'Esplugues ha aprovat un pressupost municipal pel 2010 de 49,1 milions d'euros, cosa que representa un descens del 5,79% respecte al d'enguany. Una part de la reducció es deu a la contenció de les despeses corrents, que es rebaixen un 1,5%, i a l'adquisició de nous béns i serveis, amb un 9% menys. Segons l'alcaldessa, la socialista Pilar Díaz, es tracta d'un pressupost «rigorós i auster», en la línia dels comptes del 2009, «que té com a prioritats molt clares les polítiques socials». Així, segons Díaz, el 32% del pressupost està destinat a serveis a les persones i promoció econòmica i el 31% al tractament de l'espai públic, mentre que la resta es reparteix en acció social, seguretat, educació, cultura i esports.

El capítol de les inversions està dotat amb 13,5 milions d'euros, als quals s'han d'afegir els cinc milions provinents del fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat local. El 20% dels cinc milions –un milió– es destinarà a la despesa corrent de partides socials, fet que compensarà en part l'1,7 milions que Esplugues deixarà de percebre com a transferència de l'Estat. Les inversions més destacades són el pla de millora del barri de Can Vidalet, la continuació de les obres de l'auditori municipal i el poliesportiu de les Moreres, la millora de l'accessibilitat als habitatges i la senyalització comercial del centre i la Plana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona