Administracions

Una regidora de Boadella porta l’alcalde a fiscalia

L’alcalde hauria exigit al secretari moviments de diners sense autorització

Marina Ramió, regidora de Boadella i les Escaules, ha denunciat a fiscalia l’alcalde d’aquest municipi, Frederic Minobis. S’escau a més que Ramió i Minobis formen part del mateix grup (PDeCAT), tot i que de mitjan mandat ençà Marina Ramió ha renunciat a assumir cap funció a l’equip de govern per desavinences amb l’alcalde. Els fets que denuncia la regidora es remunten al 15 de desembre; aquell dia, el secretari de d’Ajuntament, Albert Trull, va informar per correu electrònic a tots els regidors que l’alcalde li havia exigit, per telèfon, que retirés una quantitat en efectiu de la caixa de l’Ajuntament, i que s’ho emportés al seu domicili, on ell passaria a recollir-ho durant el cap de setmana. Aquell import hauria estat destinat a un pagament a una tercera part. Segons el secretari, en vista de la seva negativa i la demanda d’una signatura per autoritzar aquesta operació, l’alcalde hauria tingut “un to altament despectiu i amenaçador”. En la carta, el secretari es dirigeix als regidors per demanar-los empara i exposar-los els fets que qualifica “d’especialment greus”.

En la denúncia entrada ahir, dimecres, a la fiscalia de Girona, Marino Ramió exposa els mateixos fets, explicant que si no ho va fer abans és perquè no va veure el correu del secretari d’Ajuntament fins aquest dimarts, perquè el missatge va anar a l’“spam” del seu programa de correu electrònic.

“No soc coneixedora de si l’interventor ha denunciat o no, però jo com a regidora em veig en l’obligació d’informar fiscalia sobre aquests fets, ja que en el cas que més endavant es demostri alguna cosa, a diferència d’altres companys meus de la corporació, jo no em vull veure involucrada en una causa de prevaricació”, escriu Marina Ramió en la seva denúncia a fiscalia.

A l’hora en què es tanca aquesta edició, aquest diari no ha pogut contactar amb l’alcalde per recollir les seves explicacions.

No és el primer cop, però, que la situació és conflictiva al consistori d’aquest municipi, d’uns 250 habitants. Les relacions entre Ramió i Minobis –que van ser elegits en la mateixa llista– es van enverinar poques setmanes després de les eleccions del 2015, pel tema del sou de l’alcalde. Aquell mes de juliol, tres dels cinc regidors de l’equip que havien format CiU (3) i ERC (2) es van oposar en rodó al fet que Minobis passés de cobrar 800 euros al mes a 1.800. Finalment l’alcalde va haver de mantenir la retribució que cobrava en el mandat passat.

Va ser arran d’aquella polèmica que Ramió –que explica que és l’única regidora que milita al PDeCAT– es va començar a distanciar de l’equip de l’alcalde, fins al punt que a mitjan mandat va retornar totes les funcions que se li havien atribuït com a membre de l’equip de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona