Administracions

municipal

L’alcalde i el secretari de Boadella fan les paus i descarten cap irregularitat

L’interventor rectifica dient que la percepció que l’alcalde l’hagués amenaçat va ser un malentès

La regidora que ho va denunciar insisteix que no s’ho creu

“En cap cas es va realitzar cap irregularitat administrativa comptable, ni es va realitzar cap moviment no autoritzat des de l’Ajuntament de Boadella i les Escaules”, escriu el secretari de l’Ajuntament de Boadella en un correu enviat a tots els regidors del municipi. Albert Trull rectifica, doncs, i qualifica de malentès les seves declaracions en un primer correu enviat el 15 de desembre passat als regidors en el qual els alertava del “to altament despectiu i amenaçador” de l’alcalde, Frederic Minobis, envers la seva persona.

“El fort to de veu emprat durant la conversa mantinguda el dia 15 de desembre era motivat pel fort soroll de fons que existia a la sala des de la qual feia la trucada l’alcalde, per la qual cosa la percepció que les seves paraules fos amenaçadora o despectiva era fruit d’un malaurat malentès”, diu ara Trull.

Preguntat per aquest diari sobre l’enrenou, l’alcalde, Frederic Minobis, també dona l’incident per tancat i ratifica l’explicació del malentès. Tant les explicacions de l’alcalde com les del secretari responen així a la regidora Marina Ramió, que va denunciar aquesta situació a la fiscalia de Girona. En la denúncia, Ramió es feia ressò de la primera versió del secretari, segons la qual l’alcalde li havia exigit per telèfon que retirés una quantitat en efectiu de la caixa de l’Ajuntament i que se l’emportés al seu domicili, on ell passaria a recollir-la durant el cap de setmana.

Cap irregularitat

“Les instruccions donades per l’alcalde de la corporació el divendres 15 de desembre pretenien l’abonament d’uns imports en efectiu que ell mateix havia avançat dels seus propis recursos, un fet que no constitueix a priori cap irregularitat. El conflicte es donà per un motiu de procediment administratiu, en ser requerida l’autorització i el rebut signats que en aquell moment no estaven disponibles”, diu ara el secretari de l’Ajuntament.

Ramió, però, no ho dona per tancat i va entrar ahir una instància a l’Ajuntament en què demanava poder veure l’estat dels comptes corresponents al 2017 i que se l’informi de tots els moviments que es produeixin a la caixa de l’Ajuntament.

La regidora també havia reclamat la convocatòria d’un ple extraordinari i fins i tot va demanar que Minobis plegués del càrrec. L’alcalde, però, dona el tema per tancat, tot i que ja avança que es reunirà amb la resta del consistori per parlar-ne.

LES FRASES

La percepció que les seves paraules [de l’alcalde] fossin amenaçadores era fruit d’un malentès
CARTA del secretari de l’ajuntament de Boadella i les escaules enviada als regidors


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona