Administracions

Medalla del Montgrí per a l’exconsellera Bassa, empresonada

Excepcionalment, el municipi lliura només una distinció, presidida per Roger Torrent

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha acordat reconèixer la trajectòria política, professional i personal de l’exconsellera i exregidora Dolors Bassa, concedint-li la medalla del Montgrí 2018. Com és tradició, l’acte de lliurament se celebrarà el dia 24 d’agost, la vigília de Sant Genís, a l’Espai Ter, en el marc dels actes de la festa major, i tindrà un solemne caràcter institucional de denúncia de “l’excepcionalitat i la greu repressió política que viu Catalunya”, segons durà el govern local a aprovació de la resta de grups. Atesa la significació que es vol donar al lliurament, aquest serà el primer cop que el municipi vol concedir una sola medalla i no pas tres com es fa habitualment des del 1986, quan es va instituir aquest guardó, el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament per reconèixer la trajectòria de persones i col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. A més, l’acte estarà presidit pel president del Parlament, Roger Torrent, i la família recollirà la medalla en el cas que no hi pugui assistir Bassa.

Bassa, com a membre del govern de la Generalitat i consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, ha estat “una de les víctimes personals d’aquesta situació de vulneració sistemàtica dels drets del nostre país”. Va ser destituïda pel govern espanyol el 27 d’octubre del 2017 i des del 23 de març del 2018 està empresonada (per segon cop) a la presó d’Alcalá Meco, per ordre del poder judicial espanyol, per haver format part del govern de la Generalitat de Catalunya que va impulsar el procés de votació popular per la declaració de la República catalana.

Torroella de Montgrí, la seva vila natal, suporta l’empresonament amb gran tristesa, dolor i indignació, per la injustícia que representa i perquè afecta una persona que ha dedicat bona part de la seva vida professional i pública a defensar els valors de convivència i a treballar per la cohesió social. Malauradament, per haver defensat la democràcia i la justícia per a Catalunya, idees que representava com a electa del poble català, està ara empresonada juntament amb altres membres del govern català i els presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural.

En els comicis del 21-D va encapçalar la llista gironina d’ERC, tot i que va renunciar a l’acta el 22 de març, la nit abans que el jutge de l’Audiencia Nacional Pablo Llarena la tornés a enviar a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona