La renovació del nucli antic de Cubelles serà una de les inversions centrals del pressupost del 2010

L'adequació del nucli antic (1,8 milions d'euros), les noves instal·lacions del cementiri (850.000 euros) i el projecte i les obres de la nova biblioteca (677.000 euros) són tres dels projectes clau del pressupost de l'Ajuntament de Cubelles el 2010. Amb la previsió d'aprovar la proposta econòmica en un ple extraordinari el pròxim 6 d'abril, la regidoria d'Hisenda ja l'ha presentat als grups municipals.

L'àrea econòmica municipal treballa amb un pressupost de prop de 22 milions d'euros, del qual destaquen els gairebé vuit milions d'euros que el consistori destinarà a inversions reals. Altres projectes que es tiraran endavant enguany són la reforma del passeig Marítim (800.000 euros), diverses obres als centres escolars (251.940 euros), millores a les instal·lacions esportives (93.900 euros) i en l'enllumenat públic (obres i serveis per 90.000 euros).

El regidor d'Hisenda, Xavier Grau, assegura que el govern (PSC, CiU i ERC) ha apostat per «un pressupost de repte», tenint en compte que les inversions augmenten un 54% respecte al 2009, i que faran pujar l'endeutament municipal entorn d'un 40%, fins al 70%. Segons Grau, l'Ajuntament pot assumir aquest deute tenint en compte que ha aconseguit reduir la despesa corrent el darrer any, i ha millorat notablement la recaptació municipal a través de la Diputació. «Si recaptem millor, tothom paga el que ha de pagar. Tenim una capacitat de demanar crèdit al banc que no teníem fins ara», apunta el responsable d'Hisenda de Cubelles. Grau opina que «en moments de crisi, les institucions han de fer un pas endavant». «No podem pecar de ser conservadors», afegeix el regidor.

Reunions amb l'oposició

El regidor d'Hisenda ha mantingut diverses trobades amb l'oposició per parlar del pressupost del 2010, la qual cosa també ha comportat importants negociacions dins l'equip de govern municipal que han fet endarrerir-ne l'aprovació, segons explica Xavier Grau. Una reunió de treball amb tots els portaveus municipals, una reunió de la comissió de serveis econòmics i una comissió informativa han servit per dialogar sobre les previsions econòmiques del 2010, sense arribar, però, a cap acord amb la resta de partits de l'Ajuntament. «Les posicions estan allunyades», afirma el regidor d'Hisenda. Tot i això, Xavier Grau aposta per continuar contactant amb les diferents forces polítiques de l'oposició per arribar a algun consens sobre el pressupost abans que s'aprovi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.