Administracions

Cinc empreses assessoren Sant Feliu pel nou pàrquing

L’Ajuntament obre, per primer cop al municipi, la redacció del plec del concurs d’obres a la Corxera i la zona blava a una consulta preliminar de mercat, amb aportacions de les possibles candidates

Cinc empreses privades del ram de la gestió d’aparcaments públics urbans –Saba, Dornier-EmPark, Continental Parking, Romepark i la madrilenya Parkia– s’han avingut a participar en la consulta preliminar de mercat convocada per a la construcció del nou pàrquing municipal de la Corxera, per part de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

El govern ganxó va obrir el procediment el mes passat i ahir va reunir per primer cop les cinc empreses interessades. El tràmit, d’altra banda, no impedirà la lliure participació d’altres firmes en el concurs per a l’adjudicació de les obres, pressupostades en uns nou milions d’euros, per construir un equipament d’unes sis-centes places. L’alcalde, Carles Motas, “satisfet” amb l’interès dels privats, va exposar ahir el projecte als assistents, a més dels incentius d’explotar la zona blava municipal i l’aparcament de la plaça del Mercat - U d’Octubre per un màxim de 25 anys.

Motas va assenyalar, però, que les aportacions de les empreses poden fer variar detalls com ara la durada del contracte, les característiques –l’avantprojecte dibuixava dos nivells subterranis, un de lleugerament deprimit respecte al carrer Enamorats i un quart, encavalcat a sobre, en una esplanada que podria tenir usos cívics en períodes d’escassa demanda– o les fórmules de gestió. I guiaran la redacció del plec de bases i clàusules tècniques i administratives de la concessió, amb la idea que s’adapti als requisits del mercat, sigui atractiva per a les empreses “i no es corri el risc que quedi el concurs desert”, com va passar a Palamós el 2013 amb el projecte a l’Arbreda. I minimitzar, alhora, escenaris de rendibilitat baixa que puguin comprometre la viabilitat del projecte i de tota la concessió un cop en funcionament.

LA XIFRA

31.12.19
El govern
es posa com a objectiu disposar dels plecs per convocar el concurs a final d’any, i adjudicar-lo el 2020.

Objectiu: adjudicar-lo a principis del 2020

Motas va actualitzar el calendari d’un dels cinc projectes estratègics de mandat: tenir els plecs de bases a punt a finals d’any i convocar el concurs per adjudicar-lo a principis del 2020. El termini d’execució, aleshores, seria d’uns quinze mesos, de manera que l’equipament podria estar en marxa ja el 2021. L’alcalde va defensar que la tramitació no havia arribat “mai tan lluny”. En el mandat anterior es va arribar fins a l’estudi de viabilitat sota el passeig dels Guíxols, però ERC el va fer descartar en arribar al govern el 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona