Administracions

L’oposició del ple d’Olot coincideix a criticar els sous del govern local

Diu que hi ha massa dedicacions i que, en alguns casos, les indemnitzacions són massa elevades

Reclamen millorar la participació en les comissions

Tots els grups de l’oposició del ple d’Olot van coincidir a criticar les retribucions aprovades en el ple del cartipàs de dijous passat amb l’únic vot a favor de Junts per Catalunya, al govern amb majoria. Anna Barnadas (ERC) va retreure a Junts la quantitat que cobraven els regidors de l’equip de govern sense cap dedicació. Barnadas va explicar que no és lògic que es cobrin quantitats que poden arribar als 1.900 euros mensuals, que s’han de sumar als sous professionals. Per contra, va defensar els sous i les indemnitzacions que cobraran tant l’alcalde com els 6 regors més que tindran algun tipus de dedicació, a raó de quatre d’exclusives, inclosa la de l’alcalde, i 3 de mitjanes. “Cal retribuir els que deixen la feina per poder dedicar uns anys a la ciutat”, hi va afegir.

Lluís Riera (CUP) va qualificar d’excessives les dedicacions i indemnitzacions previstes al nou cartipàs, tot i remarcar que són legals. Riera va apostar per un topall màxim de dues vegades i mitja el salari mínim interprofessional. I Josep guix va coincidir amb els seus homòlegs i va alertar que aquesta nova situació comportarà un increment de 100.000 euros en la despesa en concepte de sous i indemnitzacions. Segons ell, hi haurà un increment de la despesa fixa i això pot comportar la retallada de la capacitat inversora de la corporació.

Estanis Vayreda (Junts) va especificar que els sous i les indemnitzacions estan d’acord amb la legislació vigent i que en el segon cas han establert com a norma que els que deixen la feina o part de la feina personal no hi perdin diners.

LES XIFRES

7
dedicacions
preveu el nou cartipàs del govern d’Olot, quatre de les quals són completes.
21
regidors
té el ple de la capital garrotxina, onze dels quals són de l’equip de govern de Junts per Catalunya.

Més participació i més ambició

Tots els grups de l’oposició van retreure alguns aspectes del cartipàs de JxCat, com per exemple que no hi hagi una regidoria de gent gran i en van lloar d’altres com ara la inclusió d’habitatge en la d’Urbanisme. Josep Guix va dir que era un cartipàs poc ambiciós; Anna Barnadas, que calia més participació de l’oposició en algunes comissions, i Lluís Riera va criticar la pèrdua de poder del ple a favor de la junta de govern local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona