Administracions

Santa Cristina lloga a “la Caixa” la sala polivalent

El consistori es queda l’espai per a exposicions i actes, amb contracte per cinc anys i pagant a l’entitat 800 euros al mes

El futur de l’activitat de la sala d’actes de la Fundació La Caixa a Santa Cristina d’Aro, que era a l’aire després que l’entitat hagués demanat al consistori que se’n fes càrrec, continuarà endavant després que el ple aprovés dimarts, per unanimitat de tots els grups, assumir-ne el control a través d’un contracte d’arrendament. Tindrà una durada mínima de 5 anys, sempre que des del consistori no decidissin rescindir l’acord a partir de 2021, i per un import mensual de 800 euros.

L’alcaldessa, Lourdes Fuentes (ERC), explicava que l’ens havia anunciat la intenció de tancar l’activitat en la recta final de l’anterior mandat, i des del govern local, a banda de negociar un preu de lloguer, van obrir les portes a trobar un equipament alternatiu. De resultes del ban que es va publicar, fent una crida a ofertes d’altres locals privats, només n’havien considerat un de més econòmic, per 700 euros, però amb la meitat de superfície –el local de “la Caixa” fa 200 metres quadrats– i en un emplaçament “menys idoni”. Fuentes argumenta que la sala d’exposicions és un “emplaçament conegut i consolidat com a lloc de referència d’exposicions i activitats” a la plaça Baldiri Reixac, a pocs metres de la sala municipal d’accés a internet que ja gestiona el consistori.

En els plans municipals, el projecte de la nova biblioteca hauria de garantir una sala polivalent per a actes i exposicions, però les obres encara no tenen data, de manera que el termini de cinc anys i la possibilitat de rescindir l’arrendament de manera anticipada atorguen un cert marge d’actuació.

Altres consensos

El ple també es va adherir, per majoria, a la iniciativa de la Diputació de presentar la candidatura de la Costa Brava com a reserva de la biosfera de la Unesco i, per unanimitat, a la moció de Guanyarem per instar la Generalitat a instal·lar barreres o pantalles vegetals per protegir les aus que travessen la C-65 i periòdicament pateixen atropellaments.

LA XIFRA

800
euros
mensuals pagarà el municipi a la Fundació La Caixa per l’arrendament del local d’exposicions i actes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona