Administracions

EDUARD LLORÀ

ALCALDE DE LES PLANES D’HOSTOLES

“Haurem de recuperar el temps perdut”

Les estructures veïnals i familiars han estat clau per detectar les persones més vulnerables al municipi

La inversió prioritza ara aspectes socials

Eduard Llorà explica que han organitzat el personal de l’Ajuntament i el voluntariat per atendre els veïns més vulnerables. Detalla també algunes de les principals iniciatives que duen a terme.

Quines necessitats hi ha a les Planes?
En aquests moments, les que tenen a veure amb serveis assistencials i serveis socials. Vam trucar a totes les persones que viuen soles i a les que no viuen al nucli del poble, i vam detectar que les estructures veïnals i familiars s’han organitzat i han donat resposta i suport a moltes necessitats. Des de l’Ajuntament i des de serveis socials, hem hagut de fer algunes actuacions més de les habituals, però ho podem assumir si la gent continua col·laborant i ajudant-se entre ells d’aquesta manera.
Com s’organitza el voluntariat?
Ho hem coordinat des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, perquè és la millor manera per organitzar-se, de manera solidària entre tots els municipis. No han estat pocs els viatges que hem fet entre alcaldes i regidors a buscar mascaretes o altre material i n’hem portat als pobles veïns. Treballar així ens ajuda a poder fer més i millor.
Els serveis públics pateixen?
Tenim molts serveis que són d’atenció al públic i aquests s’han hagut de tancar. Pel que fa als serveis bàsics, enllumenat, neteja de carrers i aigua, hem ajustat les hores que fa el personal i els hem mantingut. Quan acabi tot, haurem de recuperar el temps perdut i dur a terme accions que estaven previstes i que s’han de fer a mitjà termini. Ara per ara, hi ha altres prioritats més bàsiques.
I els veïns?
Hem fet tot el que hem pogut per conscienciar a tothom de la importància de quedar-se a casa. La nostra feina és ajudar la gent a passar aquest confinament el millor possible i que no els falti res essencial. Tot i això hi ha gent que no respecten el confinament o visitants de fora que continuen fent sortides. Es posen ells mateixos en perill i, encara pitjor, ens posen en perill a tots els que estem fent el confinament.
Com gestionen el dia a dia?
De moment hem bloquejat totes les inversions no destinades a serveis socials o a polítiques actives d’ocupació; hem treballat amb empreses privades per facilitar ordinadors i connexió a internet per als estudiants que no en disposen i hem trobat voluntaris que ajudaran els alumnes de batxillerat a preparar la selectivitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona