Administracions

administracions

L'acusació vol homicidi involuntari per a l'alcalde i una regidora de les Borges

Una patronal de locals d'oci nocturn insta el jutge instructor a imputar-los el delicte per la mort d'una noia en una revetlla organitzada per l'Ajuntament

El secretari general de la federació de locals d'oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, ha decidit demanar formalment al jutge que imputi un delicte d'homicidi involuntari per omissió de les mesures de seguretat a l'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, i la regidora de Festes de la localitat, Gemma Farré, arran de la mort d'una noia menor d'edat al poliesportiu municipal durant la revetlla de Cap d'Any del 2009, organitzada per l'Ajuntament. La noia va caure durant la festa des d'una barana situada a tres metres d'altura. Ahir va declarar davant del jutge Gemma Farré, i s'espera que amb aquesta compareixença el magistrat doni per enllestida la instrucció i estableixi una acusació o bé arxivi el cas.

Segons Joaquim Boadas, que exerceix l'acusació popular en nom de Fecasarm i també representa la família de la víctima, després de la declaració d'ahir “és clar que l'Ajuntament no disposava de cap llicència d'activitat per fer la revetlla, no disposava de cap projecte, ni tampoc no hi havia control previ del lloc ni de l'activitat, ni es van adoptar mesures de vigilància i seguretat”.

Si la demanda de l'acusació prospera, el cas serà competència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que l'alcalde és un polític aforat.

La fiscalia, que és la que havia demanat les declaracions, tant l'anterior de l'alcalde com la d'ahir de la regidora, no va intervenir ahir en l'interrogatori.

A la sortida de la declaració de la regidora, l'alcalde, Miquel Àngel Estradé, va acusar la federació de locals d'oci nocturn de voler “intimidar i espantar els ajuntaments perquè deixin de fer el que sempre han fet i prou bé, amb unes mesures de seguretat prou correctes”. Boadas va replicar més tard que els ajuntaments fan competència deslleial quan organitzen festes “i no s'apliquen a ells mateixos les mesures de seguretat que es reclamen al sector privat”.

LA FRASE

Pensen que, si es condemna un alcalde, els municipis petits no s'atreviran a muntar ni una festa major
Miquel Àngel Estradé
alcalde de les borges blanques

LA FRASE

L'administració hauria de ser la primera a complir les seves pròpies normes de seguretat
Joaquim Boadas
secretari general DE fecasarm


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona