Administracions

INFRAESTRUCTURES

Begues soterrarà les línies elèctriques aèries que travessen el municipi

L'any vinent s'enterrarà el primer tram i tota la xarxa serà subterrània d'aquí a vuit anys

Tot el projecte tindrà un cost de 6,5 milions d'euros i s'iniciarà el 2011

D'aquí a sis o vuit anys, les línies elèctriques aèries que travessen Begues seran història. Així ho preveu l'Ajuntament, que n'ha obtingut el compromís de Red Eléctrica de España –propietària de la línia de mitjana tensió– i de l'Institut Català d'Energia (l'Icaen), tot i que encara falta negociar com es repartiran les aportacions econòmiques. “Tot no es pot fer de cop”, diu l'alcalde de Begues, l'ecosocialista Ramon Guasch. El cost per soterrar els 2.800 metres i les vuit torres és de 6,5 milions d'euros.

El projecte de soterrament s'ha dividit en dues fases, la primera de les quals ja disposa del projecte, calendari i assignació econòmica. Es començaran a enterrar els 580 metres compresos entre les urbanitzacions de Begues Parc i Bon Solei. Aquestes obres començaran l'any vinent i tenen un pressupost de dos milions d'euros, que sufragaran a parts iguals l'Ajuntament i la Generalitat. Red Eléctrica de España es fa càrrec d'elaborar el projecte i controlar l'execució de les obres. En aquests moments ja s'ha fet l'estudi del traçat, que ha de passar per l'avinguda Mediterrani, i s'està estudiant en quin punt s'instal·len dues torres a cada punta del traçat soterrat, ja que són imprescindibles per a la reconversió de les xarxes aèries i soterrades. Quan això es resolgui i es redacti el projecte es podran posar a licitació les obres. Guasch explica que les línies travessen Begues des dels anys 50. Llavors no existien les urbanitzacions que ara les línies sobrevolen. Ara fa anys que els veïns reclamen que se soterrin. “Estem molt per sota de les emissions electromagnètiques que poden ser perjudicials per a la salut”, assenyala l'alcalde. “Però les línies aèries són perilloses perquè els cables poden caure, poden provocar descàrregues elèctriques, com ja ha passat, tenen un impacte visual i provoquen soroll quan hi ha humitat”. Tot plegat molesta els habitatges més propers, que són a 25 metres.

LA XIFRA

6,5
milions d'euros
costarà el soterrament de les línies que travessen Begues, 2.800 metres en total i vuit torres.

LA FRASE

Les línies aèries són perilloses perquè els cables poden caure i provocar descàrregues
Ramon Guasch
alcalde de begues


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona