Administracions

Deltebre

Detecten 960 construccions en sòl rústic

Unes 140 es podran rehabilitar per convertir-se en cases de turisme rural

Al terme municipal de Deltebre hi ha unes 960 construccions en sòl rústic. Així es desprèn de l'inventari que ha elaborat l'Ajuntament de Deltebre amb l'objectiu de posar ordre en el desgavell urbanístic dels últims anys. “Ara sabem exactament què tenim”, va manifestar l'alcalde, Gervasi Aspa, precisant que no totes aquestes construccions són il·legals i que moltes són edificacions menors com ara galliners o casetes de motor. A més, el consistori ha fet un pas endavant i ha elaborat un catàleg amb edificacions en sòl rústic que no només poden ser preservades sinó que també se'ls podrà donar un ús turístic. De les 960 construccions inventariades, 140 formen part d'aquest catàleg i els seus propietaris les podran rehabilitar per convertir-les en cases de turisme rural.

Aquest inventari i catàleg que es va aprovar en l'últim ple municipal, dijous al vespre, serà una eina important en mans de l'Ajuntament a l'hora de controlar que no es facen noves construccions en sòl rústic i van lligats a la normativa que està elaborant el Departament de Política Territorial sobre edificacions en sòl no urbanitzable a les Terres de l'Ebre.

Nou regidor

D'altra banda, en el ple de dijous, també va prendre possessió del càrrec de regidor d'Ebrencs Independents (EBIN) Josep Ramon Casanova Bertomeu, en substitució de Jordi Casanova, que al juny va anunciar que deixava el càrrec per motius personals. Josep Ramon Casanova és graduat social i es mantindrà dins l'equip de govern d'ERC, garantint la majoria absoluta de l'equip de govern. S'ocuparà de la regidoria de Promoció Econòmica i també de la de Governació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.