Administracions

segregació de la canonja

Es manté l'acord econòmic de la Canonja tot i la crisi

El nou municipi cobrarà el 100% dels impostos procedents de la indústria química en un termini de quinze anys

La comissió paritària formada per l'Ajuntament de Tarragona i la Canonja va tancar ahir l'acord per a la separació efectiva dels dos municipis. Les parts van decidir finalment mantenir l'acord econòmic aprovat l'octubre del 2006 dins de la memòria de segregació, i que en els darrers mesos s'havia plantejat reformular com a conseqüència de la crisi econòmica. Aquest acord marca els terminis perquè el nou municipi arribi a cobrar la totalitat dels ingressos procedents del polígon petroquímic sud, el 85% del qual està al seu terme municipal.

Segons va confirmar ahir l'alcalde canongí, Roc Muñoz, després de revisar diversos aspectes i plantejar possibles alternatives, s'ha optat per mantenir la solució inicialment pactada, que preveu que, de partida, la Canonja rebi el 40% d'aquests ingressos. Progressivament, l'aportació a les arques canongines s'anirà incrementant entre un 3% i un 5% cada any fins a arribar, en quinze anys, a rebre'n el 100%.

Serveis compartits

La reunió d'ahir també va servir per definir com es gestionaran diversos serveis públics que actualment ofereix Tarragona al fins ara barri canongí. Així, la ciutat continuarà fent-se càrrec del transport públic, la recollida i incineració de residus, el manteniment de semàfors i d'enllumenat públic, la grua, benestar social i la seguretat ciutadana. A meitat de l'any vinent està previst que aquesta situació es regularitzi amb la constitució d'una mancomunitat, que també s'encarregarà de la recaptació d'impostos. Un cop es vagin extingint els contractes actuals d'aquests serveis, la Canonja podrà optar per fer un contracte propi o mantenir la gestió conjunta, tot i que en el cas de serveis com la Guàrdia Urbana aquesta situació tan sols es mantindrà mentre el nou ajuntament no creï el seu propi cos de policia local. A canvi d'aquests serveis, la Canonja pagarà anualment a l'Ajuntament tarragoní uns 1,2 milions d'euros.

La constitució de la Canonja com a municipi plenament independent es produirà dissabte vinent al migdia, moment en què entra en vigor la llei de creació del municipi.

LA XIFRA

1,2
milions d'euros
són els que pagarà aproximadament cada any la Canonja a Tarragona a canvi de diversos serveis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona