Administracions

JOSEP CANADELL

PRIMER ALCALDE DEMOCRÀTIC DE LA CANONJA

“Sempre vaig creure que aquest moment arribaria”

Amb 79 anys, Josep Canadell va ser un dels noms que més vegades es van recordar ahir a la Canonja, juntament amb el de l'exsecretari tarragoní Ponç Mascaró. Va ser el primer alcalde de l'entitat local menor creada per donar més competències al llavors barri tarragoní l'any 1982, i li van reconèixer haver posat les bases per a la recuperació de la independència municipal. “Sempre vaig esperar que aquest moment acabaria arribant. És que era una cosa tan lògica...”, explicava ahir minuts després d'haver assistit a la històrica sessió. “Avui ha estat la culminació de tot el que vam fer en aquella època”, hi afegia.

Canadell es va implicar en la lluita per la municipalitat a través de l'associació de veïns i, un cop va ser la política la que va prendre el protagonisme, ell va ser l'escollit per dirigir la nova entitat local menor (després passaria a convertir-se en entitat municipal descentralitzada) pel seu perfil independent. “Ara per fi s'ha aconseguit allò que no hauríem d'haver perdut mai, tot i que en els darrers anys ja havíem aconseguit tenir moltes de les competències d'un municipi”, valorava ahir l'exalcalde canongí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona