Administracions

MATADEPERA

Matadepera gestionarà un golf que ha fet fallida

Els propietaris del Club de Golf La Mola van lliurar les claus de les instal·lacions a l'Ajuntament, que pretén reflotar-lo

El PSC impugna l'acord de ple, aprovat tot i els informes desfavorables

L'Ajuntament de Matadepera va assumir a principi de mes la gestió del Club de Golf La Mola, que va començar a funcionar el 1995 en uns terrenys que el consistori els va cedir en règim de concessió durant un període de 49 anys. Al novembre, però, els gestors del camp van lliurar les claus del recinte a l'Ajuntament, perquè no podien continuar abonant les despeses de manteniment. Les dues parts, a més, van subscriure un conveni a mitjan desembre pel qual el consistori indemnitza el club amb 250.000 euros com a compensació per les inversions efectuades en els últims anys.

El ple municipal del novembre va aprovar la reversió del camp al municipi amb els únics vots favorables de CiU, que governa el consistori amb majoria absoluta. El PP es va abstenir, mentre que ERC i la PAM s'hi van oposar. L'alcaldessa, Mireia Solsona, justifica que “el camp de golf és una instal·lació important del municipi” i que per això aposten per mantenir-la oberta: “Deixar-lo tancat i barrat no condueix enlloc, només a la seva desaparició definitiva, però creiem que es pot rellançar i obrir-lo més a la població”, opinava ahir Solsona.

El PSC hi recorre en contra

A banda de les crítiques de l'oposició, el PSC –que no té representació municipal– va anunciar divendres que ha presentat un recurs de reposició en què insta a anul·lar l'acord del ple. El primer secretari local dels socialistes, Jordi Armengol, sostenia que la reversió és anul·lable perquè l'hipotètic acord de l'assemblea de socis del club està plasmat en “un document sense data i rubricat per una única signatura il·legible”, i hi va afegir que la Generalitat no hi ha donat encara el vistiplau i va criticar que els informes emesos pel secretari i la intervenció municipal són “desfavorables”.

El PSC preferiria clausurar el golf i aprofitar els terrenys i la despesa de 7.500 euros mensuals per fer-hi altres equipaments, com ara un hotel d'entitats o una piscina municipal. Armengol també va recordar que el consistori va tancar l'últim exercici amb un dèficit de 650.000 euros, i no descartava presentar un contenciós si el recurs és desestimat

Arribar a 150 abonats

L'alcaldessa, en canvi, confia que en les pròximes setmanes es comenci a redreçar la gestió del recinte. L'equip de govern creu que amb 150 abonats –ara només n'hi ha 50– el camp tornarà a ser viable. I disposen d'un pla d'inversions a curt, mitjà i llarg termini que s'executarà en funció del nombre d'usuaris. Solsona admet que “si d'aquí a uns mesos el camp no funciona s'estudiarà una altra solució”. Una podria ser reconvertir-lo en un pitch-and-putt i adjudicar la gestió a una altra empresa. Però, de moment, aposta perquè les escoles hi facin tallers i es trenqui el tòpic d'esport elitista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona