Administracions

molins de rei

El PSC denunciarà a Antifrau els comptes municipals

La interventora troba irregularitats en els procediments de contractació i assenyala que molts serveis es presten sense contracte

L'alcalde assegura que les deficiències s'han solucionat o s'està fent

El PSC, principal grup de l'oposició a Molins de Rei, va anunciar ahir que denunciarà els comptes municipals davant de l'Oficina Antifrau. Ho farà basant-se en els diversos informes que ha elaborat la interventora municipal que va començar a treballar al consistori el 2009. En aquests informes, la interventora assenyala un seguit de deficiències que resumeix afirmant que “l'Ajuntament de Molins de Rei és una administració en què es produeixen nombroses actuacions irregulars en diversos àmbits”, especialment en els relacionats amb els procediments de contractació. Això es manifesta, diu, en què molts contractes han caducat i s'ha continuat prestant el servei sense tornar-ho a treure a concurs, encadenant en molts casos contractes menors per fer-ho possible. Destaca el cas de la deixalleria municipal, el contracte de la qual es va exhaurir fa quatre anys. També es destaquen en l'informe altres serveis que incompleixen la llei de contractació pública, com ara el servei de la grua, la televisió local, el servei d'activitats físiques, la recollida de gossos, l'assistència mèdica a la llar d'avis, la teleassistència, la gestió de la fira de la Candelera i el transport col·lectiu adaptat. Tots aquests serveis es paguen amb factures mensuals. A banda, la interventora assegura que hi ha ingressos “sense control”, i cita que el pagament de les taxes de la grua va a parar en una caixa en què no quadren els comptes, ja que “s'usen diners per a compres urgents de la policia local”.

El portaveu del PSC, Xavi Paz, acusa ICV-EUiA, que encapçala el govern, d'haver amagat els comptes del 2009, que van ser aprovats dimarts passat per la comissió municipal. El juliol passat els socialistes van manifestar en un ple la seva preocupació “perquè s'incompleix sistemàticament la llei de contractació”, i han decidit denunciar el cas “perquè no hi ha hagut cap acte de responsabilitat política d'ICV-EUiA”.

L'alcalde, l'ecosocialista Ivan Arcas, creu que les acusacions “no se sostenen”, i diu que les deficiències assenyalades “s'estan endreçant o s'han endreçat”. Posa com a exemple el cas de la deixalleria, el concurs de la qual està en fase d'obertura de pliques, i explica que hi ha hagut problemes que han alentit el procés com ara el fet que el concurs de la grua quedés desert. Pel que fa a les suposades compres de la policia local, “això s'ha de demostrar en els comptes”, i va considerar que moltes de les coses que denuncia la interventora “són interpretables”.

LA FRASE

Un frau seria destinar diners en benefici propi, i estic molt tranquil perquè això no està passat
Ivan Arcas
alcalde de molins de rei per ICV-EUiA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona