Administracions

les borges blanques

La despesa municipal es retalla un 24%

El pressupost pel 2011 manté inalterats els serveis socials i amortitza el 10% del deute

El pressupost de l'Ajuntament de les Borges Blanques no s'ha salvat, tampoc, de les retallades generalitzades. Ara bé, els comptes que es debatran demà a la nit en plenari, tot i escurçar el total dels 9 als 6 milions d'euros, centren les retallades en despesa corrent. És a dir, en el funcionament del consistori i també en subvencions a les entitats, que rebran un 10% menys que el 2010. És un “pressupost rigorós i realista”, segons l'alcalde, Miquel A. Estradé. No es preveu que l'oposició de CiU hi voti favorablement.

Estradé ha explicat: “L'any passat ja ens ho veiem a venir i vam començar a estalviar en protocol, festes, reparacions, energia... Això ha permès no tocar els serveis socials que prestem”. Així, es mantindrà l'atenció a la gent gran, els ajuts als llibres escolars pels qui ho necessitin i la tarifa de l'escola bressol. Tampoc es toquen les partides de promoció econòmica, que pretenen atraure riquesa al municipi.El deute, xifrat ara en 3,5 milions -el 60% dels ingressos, considerat baix respecte altres municipis- es reduirà, però no tant com voldrien perquè els ingressos també van a la baixa.

D'inversions, poques. Bàsicament, 600.000 euros que es destinaran a millorar el paviment d'alguns carrers del nucli antic i a ampliar els vorals que donen accés al CAP. També es remodelarà la plaça del pavelló de l'Oli, que serà un indret per passejar i asseure's. Es preveu que a l'estiu s'hi facin concerts. El consistori està pendent de la transferència de 2,6 milions del govern català per tal de construir un arxiu comarcal.

Estradé renuncia a la dedicació exclusiva

“Tinc la sort de tenir una feina fixa i encara que podria seguir amb la dedicació exclusiva , em dol la demagògia. És una qüestió de dignitat personal”. Així ha explicat Estradé la seva decisió de reincorporar-se a la seva feina la setmana vinent com a jurista criminòleg al Centre Ponent de Lleida, on hi ha treballat durant dotze anys. L'alcalde demanarà la reincorporació a mitja jornada, perquè “no em vull desentendre de l'Ajuntament”

Estradé ho anunciarà demà al ple, lloc on precisament CiU li va criticar recentment que cobrés un sou per fer d'alcalde. “Quan CiU governava, l'alcaldessa no sols tenia dedicació exclusiva, sinó que es va apujar un 200% el sou”, afirma Estradé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona